sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Sacher sunnuntai

Aamusella päätin tehdä nopeasti Sacherkakun sillä olimme menossa ystävien luo syntymäpäiväjuhlia viettämään. Ja yleensä tapana on meidän ystäväpiirissä, että jos joku kutsuu syömään niin vieraat tuovat jälkkärit. Täällä kun synttäreitä ei vietetä vain pullakahvien merkeissä vaan tarjolla on aina myös ruokaa.

Mielessä on jo pitkään ollut Sacherkakun valmistus ja kun aineetkin löytyi kaapista, niin pitihän sellainen tehdä. Vaikka aikaa olikin aika niukasti... Siitä johtuen kakku ei näytä kovin kauniilta sillä pohjan otin uunista vain puoli tuntia ennen lähtöä ja sen jälkeen kakku piti vielä leikata, täyttää, kuorruttaa suklaalla ja jäähdyttääkin vielä. Eli sillä aikataululla ihan priimaa ei saa aikaiseksi.. Mutta maku oli loistava!



                                                                  Sacherkakku
        pohja:
        150 g voita
        1 dl sokeria
        5 kananmunakeltuaista
        150 g suklaata sulatettuna (itse käytin 70 % tummaa suklaata)
        2 dl vehnäjauhoja
        1 tl leivinjauhetta
        5 kananmunan keltuaista

        -> Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
        -> Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen
        -> Lisää joukkoon sulatettu suklaa
        -> Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää massaan
        -> Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää massaan käsin sekoittaen
        -> Paista kakkupohjaa 170 asteessa n. 45 minuuttia

         täyte:
         350 g aprikoosimarmeladia
 
         -> Anna pohjan jäähtyä ja halkaise pohja kolmee osaan. Täytä välit aprikoosimarmeladilla.
         ->Päällystä kakku päältä ja reunoilta aprikoosimarmeladilla tasaiseksi ja laita kakku kylmään

         kuorrute:
         2.5 dl kuohukermaa
         400 g suklaata (käytin 70 % tummaa suklaata)

         ->Valmista kuorrute kiehauttamalla kerma kattilassa ja kaada kuuma kerma paloitellun suklaan
             pääle ja sekoita tasaiseksi massaksi.
         -> Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja kada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle
         -> Kun kuorrute on kovettunut, voi kakun päälle tehdä Sacher-kirjailun

         Säilytä kakku kylmässä ja nosta noin ½ tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä.

       

1 kommentti:

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista