tiistai 8. heinäkuuta 2014

Loma. Osa 2 - Madrid

Tällä kertaa vuorossa oli melko pikainen visiitti Madridiin. Johtuen lähinnä siitä, että emme olleet varautuneet siihen, että Jesuksen vanhemmat olisivat vielä paikalla. He nimittäin viettävät aina kesän kuumimmat kuukaudet Galiciassa, jossa heillä on toinen asunto. Mutta nyt lähteminen oli venähtänyt ja näin ollen pääsimme näkemään myös abuelot. Olisi ollut ihan kiva viettää pari päivää enemmänkin paikan päällä mutta tällä kertaa 3 päivää sai riittää.

Suunnitelmissa oli lähinnä tapaamisia Jesuksen ystävien kanssa - ketä nyt sitten paikalla sattuukin olemaan. Onneksi niitä ystäviä puolisollani riittää useita kymmeniä, joten aina joku on paikalla. Ensimmäinen tapaaminen olikin jo sunnuntaina lounaan merkeissä. Tapasimme useita ystäviä ja ystäväpariskuntia el Cañeo -nimisessä ravintolassa, Alameda de Osunan kaupunginosassa. Jesus on viettänyt lähes koko lapsuutensa ja nuoruutensa kyseisessä kaupunginosassa ja siellä asuvat edelleen Jesuksen veli sekä vanhemmat. Eli kun Madridissa käymme niin pääasiassa pyörimme niillä seuduilla. Itse asiassa hyvin harvoin lähdemme edes keskustaan koska lähellä on kaikki tarvittavat palvelut.


Listalta tilasimme pikkupurtavaa jaettavaksi, kuten tapana on. Parhaimpia olivat tostadas con queso de cabra y cebolla caramelizada (paahdettua leipää vuohenjuusto ja karamelisoidun sipulin kera), patatas bravas (lohkoperunat tulisen kastikkeen kera) mutta myös minihamburguesa con queso brie y bacon (minihampurilainen brie-juuston ja pekonin kera) oli ihan ok. 
Sunnuntai-illalla söimme ihan "kotosalla" eli Jesuksen vanhempien luona, jossa aina majoitumme. Myös Jesuksen veli saapui paikalle tyttöystävänsä kanssa.  Pöydässä oli mm. empanada de bonito y empanada de bacalao (kalatäytteisiä voitaikinapiirakoita), pulpo a la gallega (mustekalaa galician tapaan) y ensalada de marisco (äyriäissalaattia).

 

                                   
                                  

Maanantaina olikin pakko suunnata lenkille sillä olen pitänyt taukoa salilta ja lenkeiltä peräti 10 päivää ja nyt oli pakko palata "ruotuun". Eli 45 minuutin lenkki viereisessä parque Juan Carlos I -puistossa. Kyseessä on valtava puisto, jossa on viheralueita, leikkipuistoja, urheilualueita, juoksu- ja pyöräilyreittejä sekä keinolampia erilaisine eläimineen (sorsia, kaloja, kilpikonnia jne.). Puisto on erittäin suosittu ulkoilupaikka ja etenkin viikonloppuisin väkeä on valtavasti viettämässä päivää piknik-eväiden kera. Jesuksen vanhemmat asuvat ihan puiston vieressä, joten käyn siellä yleensä aina juoksemassa kun Madridissa olemme.

  

Jesuksen vanhemmat asuvat Alameda de Osunan kaupunginosassa, joka sijaitsee lähellä Barajaksen lentokenttää eli on Madridin koillisosassa. Keskustaan on matkaa n. 10 km ja metro vie suoraan keskustaan vartissa. Alue on hyvin puistomainen ja rakennettu pääasiassa 70-80 luvulla. Tosin paljon on myös uudempia taloja, jotka on rakennettu 2000-luvun alkupuolella. Alunperin alueelle muutti paljon nuoria perheitä mutta nyt nämä silloin kolmekymppiset ovat jo eläkeikäisiä, kuten Jesuksen myös vanhemmat. Kaupunginosassa asuukin paljon vanhempia pariskuntia. Toisaalta alueelle on myös muuttanut paljon uusia lapsiperheitä sen myötä kun alueelle alettiin rakentamaan uudempia kerros- ja rivitaloja 2000-luvun alussa. Itse pidän alueesta kovasti sillä lähellä on kaikki tarvittavat palvelut - ravintoloita, kahviloita, kauppoja jne. Monissa taloyhtiöissä on myös uima-allas ja se on kesäisessä Madridissa aina plussaa sillä näin heinä-elokuussa lämpötilat nousevat helposti yli 30 asteeseen joka päivä. Ja  kosteusprosentti on lähes nollassa, joten ilmasto on kesällä hyvin kuiva ja kuuma. Alue on hyvin vehreä ja kivan lisän tuovat hienot puistoalueet, parque del Capricho ja parque Juan Carlos I. 

Matkailijat aika harvoin näille seuduille eksyvät sillä puistojen lisäksi muuta nähtävää ei alueella ole. Mutta lentokenttähotelleja toki on useampia, joten jos joskus pitää Madridissa yöpyä lentojen välissä niin Alameda de Osunan alue on hyvä vaihtoehto. Tosin lentokentältä ei ole suoraa metroyhteyttä mutta valtaosalla hotelleja on maksuton kuljetus lentokentän ja hotellin välillä. Alueella on lukuisia ravintoloita ja silloin tällöin niissä käymme lounaalle joko ystävien ja Jesuksen vanhempien kanssa. Mutta yleensä illalliselle suuntaamme sitten Madridin keskustaan sillä ravintotarjonta on miljoonakaupungissa tietenkin mahtava. Käytännössä lähes kaikki maailman keittiöt ovat edustettuina. Ja me kun rakastamme kaikkea vähän mausteisempaa ja erikoisempaa ruokaa, niin yleensä käymme joka kerta jonkun ravintolan testaamassa.

Maanantai-iltana käytimme tilaisuuden hyväksi ja suuntasimme Jesuksen kanssa kahdestaan illalliselle isovanhempien hoitaessa Kiaa. Päädyimme testaamaan Kabuki-nimisen japanilaisen ravintolan, jota monet ovat kehuneet yhdeksi kaupungin parhaimmista. Ja kaiken lisäksi ravintolalla on yksi Michelin tähti.

Menu oli todella kattava mutta tarjolla ei ollut erillistä maistelumenuta, jota päädyimme testaamaan vähän sitä kun tätä, kaikkea vähän erikoisempaa. Alkukeitoiksi tilasimme misokeiton sekä udon tempura -keiton katkaravuilla. Molemmat olivat erittäin maukkaita, misokeiton hinta oli reilut neljä euroa ja udonkeiton hinta reilut 10 euroa. Mutta jälkimmäinen oli myös sen verran täyttävä, että se menisi helposti kevyenä lounaskeittona.

Keiton jälkeen pöytään alettiin kantamaan erilaisia nigiri-susheja. Lista oli todella laaja ja tarjolla oli hyvinkin mielenkiintoisia yhdistelmiä.

Ensimmäisessä setissä pöytään kannettiin:
nigiri pez mantequilla con trufa - voikalaa tryffelipaten kera
nigiri toro tamari - tonnikalaa sinapin ja kevätsipulin kera
nigiri andaluz  - tonnikalaa salmorejon ja ilmakuivatun kinkun kera
nigiri lomo en tataki - naudanlihaa camembert-juuston ja friteeratun bataatin kera

Hinnat olivat n. 10 euroa / 2 kappaletta. Parhaita olivat ehdottomasti voikala ja naudanlihanigirit mutta kaikki ehdottomasti maistamisen arvoisia.

Toisessa setissä tulivat:

nigiri de hamburguesa wagyu - wagyu-lihasta tehty hampurilainen karamelisoidun sipulin kera
nigiri de steak tartar wagyu - wagyu-lihatartar paahdetun riisin kera

Nämä myös vajaa 10 euroa / 2 kappaletta ja molemmat todella herkullisia.

Kolmannessa setissä tuli:
futomaki huitlacoche - sienimakeja arzua-juuston kera (huitlacoche on maississa kasvava sieni, joka on oikeastaan tauti mutta ilmeisesti sieni on myös suurta gourmetherkkua... joka tapauksessa hyviltä maistuivat..). Hinta oli lähes 18 euroa mutta setissä oli 8 makia. Hintansa arvoinen.

Ja viimeisessä setissä tuli vielä:
nigiri de huevo codorniz con trufa - viiriäisenmunaa tryffelipaten kera
Myös nämä vajaa 10 euroa / 2 kpl ja maistamisen arvoisia.Jälkiruokana jaoimme kahdeksan rakenteen suklaa-jälkiruoan, joka maksoi reilut 13 euroa. Oli ihan ok mutta ei kuitenkaan mitään ihmeellistä. Ensi kerralla ehdottomasti testaamme jotain muuta, esim. passionhedelmä-sorbettia saken kera.


Koko lasku oli reilut 135 euroa, sisältën pari lasia viiniä, yhden virvoitusjuoman ja vettä kahdelle. Mielestämme varsin kohtuuhinta sillä ruoka oli erittäin maukasta ja laadukasta ja saimme vatsat täyteen. Ravintolalla on myös yksi michelin-tähti, joten senkin puolesta hintansa arvoinen. Ja sitä paitsi Madridissa hinnat ovat muutenkin korkeammat kuin esim. meillä kotona Kanarialla. 

Tänne todennäköisesti palaamme vielä! Kabuki-ravintoloita on tällä hetkellä kolme kappaletta.  Vanhin on Avda. Presidente Carmona-kadulla, hienostunein on Wellington-hotellin yhteydessä (hinnoissa myös vähän extraa) ja kolmas Teneriffalla, hotelli Abaman yhteydessä. Ehkäpä seuraavaksi suuntaamme sinne sillä elokuulle olemme suunnitelleet parin päivän visiittiä Teneriffalle. Kunhan nyt ensin tältäkin reissulta pääsemme kotiin... 

Viimeinen lomapäivä Madridissa meni shoppailessa (täytyihän alennusmyynnit käydä tarkistamassa ja jotain löytyi mukaankin...), perheen kanssa lounastaessa läheisessä italialaisessa ravintolassa sekä pikavisiitillä ystäväperheen luona. Illalla olikin edessä laukkujen pakkaus ja ajoissa nukkumaan, sillä keskiviikkona lento Suomeen lähtee aamuvarhaisella. 

Adios Madrid! Matka jatkuu Suomeen... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti