torstai 12. kesäkuuta 2014

Vierivä kivi ei sammaloidu - vai miten se menikään...

Tällä viikolla on menty taas "tukkaputkella" paikasta toiseen ja viikko on vierähtänyt ihan huomaamatta. Huomenna on siis jo perjantai ja klo 9 laivalla suuntaamme kohti Fuerteventuraa. JEEEEEE!!! Tätä on odotettu - pitkä viikonloppu entisessä kotipaikassa Corralejossa. Ja huomenna on ehkä jopa pieni mahdollisuus siihen, että pääsemme leijasurffaamaan. Yes!!  Ainakin tällä hetkelläwindgurun tuuliennuste lupaa edes pientä puhuria huomiselle. Toivotaan sillä viime kerrasta on jo luvattoman pitkä aika.. Valitettavasti lauantaille ja sunnuntaille ei ole mitään tuulta luvassa - vain aurinkoa ja yli 30 asteen hellettä eli taitaapi mennä auringonoton puolelle. Mutta ei sekään haittaa. Ihanaa päästä hetkeksi vähän toisenlaisiin maisemiin ja tunnelmiin. 

Tällä viikolla Kia aloitti ne kauan odotetut balettitunnit ja ensimmäinen kerta oli ainakin onnistunut kaikin puolin. Innoissaan neiti meni heti ryhmän mukaan ja touhusi kuin vanha tekijä. Ja kivaa oli, että itse pystyin seuraamaan tunnin tapahtumia sillä balettisalissa oli lasiseinä. Monissa paikoissa nimittäin eivät halua, että vanhemmat seuraavat tunteja eikä saleissa ole minkäänlaisia ikkunoita. Lapset kuulemma häiriintyvät vanhempien läsnäolosta. Toisaalta ihan ymmärrettävää mutta itse ainakin haluan tietää, että mitä tunnilla tapahtuu. Ainakin näin aluksi kunnes saan luottamuksen vetäjään ja siihen, että Kia tunneilla pärjää ja viihtyy. 

Ryhmässä oli n. 15 lasta, kaikki tyttöjä. Kia oli nuorin eli juuri täyttänyt 3-vuotta ja vanhimmat olivat 6-vuotiaita. Mutta aika puoliksi nuo lapset jakaantuivat, osa 3-4 vuotiaita ja osa 5-6 vuotiaita. Koska kyseessä on vielä enemmänkin satubaletti niin kukaan ei taidoiltaan vielä noussut mitenkään esille. Itse baletin osuus tunnista oli hyvin pieni ja suurin osa oli lähinnä vapaata tanssia musiikin tahdissa. Mikä on myös äärimmäisen tärkeää. Itsekin olen pienenä käynyt satubaletissa ja niiltä ajoilta on jopa perusasennot vielä kaikki muistissa. Itse asiassa niistä kaikki baletti-innostus aikoinaan Kialla lähti sillä olimme ystäväperheen luona ja siellä tyttö oli juuri aloittanut balettitunnit. Niinpä sitten kävimme hänen kanssaan yhdessä nämä perusasennot läpi ja siitä Kia myös innostui.


Ainakin nyt kesäkuun loppuun asti jatkamme näillä balettitunneilla ja katsotaan sitten heinäkuisen loman jälkeen, että miten syksyllä jatketaan. Koulussa tällä hetkellä luokalla on myös pari musiikkiliikunta-tuokiota viikossa, joten sielläkin neiti pääsee itseään ilmaisemaan. Tällä hetkellä Kialla onkin menossa varsinainen esitysvaihe, sillä neiti mielellään tanssii ja laulaa. Esim. liimatuubi käy mikrofonista ja ei muuta kuin esitys päälle. Ja hauskinta on, että esityksen päälle pitää heittää vielä kunnon kumarrukset aplodien kera - mistä lie nekin oppinut...


Kian koulussa on tällä viikolla jatkunut luonnonihmeiden seuraaminen. Ensimmäinen perhonen kuoriutui tänään ja lapset olivat olleet koko päivän ihan tohkeissaan tästä muodonmuutoksesta. Miten pienestä kotilosta yhtäkkiä kuoriutui iso, kaunis perhonen. Myös luokkaan tuodut etanat ovat olleet todella mielenkiintoisia tuttavuuksia.Ensi viikolla koulussa on luvassa taas lisää erilaisia "tempauksia". Maanantaina lapset suuntaavat postiin postikorttien kera. Jokainen on askarrellut itselleen kortin, johon sitten käyvät ostamassa merkin ja pudottamassa sen postilaatikkoon. Ja sitten kotona odotellan, että milloin kortti tulee perille. Viime aikoina nimittäin luokkaan on tullut postikortteja lomamatkoilla olevilta lapsilta mutta opettajat huomasivat, että osalle lapsista ei ollut lainkaan selvää että miten posti oikein toimii. Niinpä hommaa opetellaan siis ihan konkreettisesti.

Perjantaina on puolestaan vuorossa taas kokkailutuokio ja sehän on tuttuun tapaan minun puuhiani. Muilta vanhemmilta on tullut sen verran paljon positiivista palautetta ja kiitosta että opettajat toivoivat vielä yhtä tuokiota ennen kesäloman alkua. Ja sehän minulle sopii! Tällä kertaa taidamme tehdä sämpylöitä. Alkuviikosta pitää vielä vähän testata reseptiä sillä taikina pitää tehdä leivinjauhopohjaisena, jotta lapset voivat leipoa sämpylät ilman kohottamista. Toki Kian kanssa olemme näitä leiponeet, viimeksi tällä viikolla. Mutta kuitenkin pieni hiominen ja mittojen tarkistus on vielä paikallaan. Lapset kun tekevät myös taikinan itse..

Ensi perjantaina meillä on myös Kian opettajien kanssa "vanhempaintapaaminen" eli pääsemme kuulemaan opettajien kommentit kuluneesta vuodesta. Näitä tapaamisia olemme jo pitäneet kaksi tässä lukuvuoden aikana ja tämä on nyt sitten kolmas ja viimeinen ennen lomaa. Ihan mielenkiintoista kuulla, että mitä kaikkea edistystä on lukuvuoden aikana tapahtunut jne. Opettajat ovat myös lupautuneet antamaan vinkkejä siitä, että mitä meidän kannattaa touhuilla Kian kanssa loman aikana. Monet lapsista nimittäin jatkavat koulussa myös heinä-elokuun eli koulu on avoinna koko kesän. Mutta itse haluamme, että Kia pääsee myös vähän lomalle ja nauttimaan erilaisesta arjesta parin kuukauden ajan. Ja toivottavasti sitten syyskuussa palaa taas innolla takaisin kouluun. Tarkoituksena on kuitenkin, että kotonakin jatkamme erilaisia aktiviteetteja ja pyrimme säilyttämään jonkinlaisen päiväjärjestyksen työskentelytuokioineen. Mutta kuitenkin niin, että aikaa jää enemmän myös muille touhuille kuten uima-altaalle :-)

Tänään pääsimme nauttimaan "koulusta" myös hieman eri tavalla sillä iltapäivällä oli vuorossa Kian koulukaveri Patrician syntymäpäivät. Ja nehän järjestettiin tuttuun tapaan koululla. On se kyllä niin mahtavaa, että koulu tarjoaa mahdollisuuden tähän. Lapset viihtyvät tutussa ympäristössä, saavat olla raittiissa ulkoilmassa ja vanhemmat pääsevät juttelemaan sillä aikaa kun lapset touhuavat keskenään. Tarjolla oli huikea valikoima kaikkea suolaista ja makeaa purtavaa, joten kummasti vanhemmat kokoontuivat tarjoilupöydän ympäristöön. Ja lapsille oli järjestetty myös hauskaa ohjelmaa saippukuplamiehen johdolla.

             


Olipa taas hauska jutella muiden vanhempien kanssa ja jakaa kokemuksia eri asioista. Osa luokan lapsistahan jatkaa syksyllä ns. tavallisessa koulussa koska nuorimmille tulee tänä vuonna 3-vuotta täyteen ja näin ollen pääsevät syksyllä jo tavalliseen kouluun. Ja valtaosalle siirto on puhtaasti rahakysymys sillä julkisissa kouluissa opiskelu 3-vuotiaille on ihan maksutonta  kun taas näissä yksityiskouluissa kuukausimaksut ovat useita satoja euroja. Toki julkisissakin kouluissa pitää itse kustantaa koulupuvut, materiaalit ja ateriat mutta silti kyse on satojen eurojen säästöstä kuukausittain. Mikä näiden paikallisten tuloilla on paljon rahaa...  Onneksi kuitenkin suurin osa jatkaa myös ensi syksynä, kuten myös tutut opettajat. Jotka jo innoissaan valmistelevat materiaalia ensi vuodelle - mahtavaa!! Ja myös itse sain kutsun jatkaa kokkailutuokioita lasten kanssa ensi lukuvuotena. Itse asiassa myös nuorempien ja vanhempien ryhmät olisivat kiinnostuneita näistä kokkailutuokioista mutta niitä pitää vielä harkita..

Nyt edessä on kuitenkin kolmen päivän miniloma niin koulusta, töistä kuin kuntosalista. Eli hyvää ja aurinkoista viikonloppua!!

PS. Tänään oli kuntosalilla uusien ohjelmien lanseeraukset ja pitihän se body pump nro 90 käydä testaamassa. Hyvä ja ihan tehokas ohjelma, tykkäsin. Etenkin rintalihasbiisi jäi mieleen tehokkaana. Ja tykkäsin myös ojentajasarjasta. Sen sijaan hauikset jäivät vähän vähemmälle tällä kertaa - koko biisi tehdään nimittäin levypainoilla.. Vaihtoehtoina on vain 2.5 kg tai 5 kg eli tällä kertaa vedin pienemmillä sillä koko biisi 5kg painoilla olisi ollut turhan raskas. Mutta 2.5 kg oli taas ihan liian helppo juttu. Mutta pitää etsiä joku kompromissi - ensin isommilla niin kauan kuin jaksa ja sitten vasta pienemmät kehiin.. No, ensi viikolla jatketaan treenailua ja testailua.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti