perjantai 6. kesäkuuta 2014

Tämän viikon touhuja...

Keskiviikko-iltana meillä palattiin taas "arkeen" kun Espanajan isovanhemmat eli abuelot palasivat takaisin Madridiin viikon vierailun jälkeen. Kaksia synttärijuhlia lukuunottamatta viikko on kuitenkin ollut melko rauhallinen sillä Jesuksen vanhemmilla on jo sen verran ikää, että koko ajan eivät jaksa olla menossa. Mutta tämä sopi meillekin oikein hyvin koska Jesukselle sattui viikkoon peräti kaksi yövuoroa. Ja Kiakin nautti viikosta kun sai koulun jälkeen touhuta abuela Chatin & abuelo Pedron kanssa ihan kotosalla tai taloyhtiön puistossa eikä koko ajan oltu menossa.


Viime perjantaina juhlittiin suurella porukalla Kian synttäreitä ja niistä kirjoittelinkin ihan oman kirjoituksen jo aikaisemmin. Varsinainen syntymäpäivä oli kuitenkin vasta maanantaina joten silloin koulussa järjestettiin luokan ja opettajien toimesta pieni juhlatilaisuus. Siihen ei tarvittu kuin 15 minuuttia mutta aika kivasti oli juttu järjestetty. Myös naapuriluokan lapset tulivat Kiaa juhlistamaan.

Kaikki lapset istuivat ympyrässä ja ympyrän keskelle oli tehty ikäänkuin aurinko - pienen keltaisen maton päällä oli kynttilä ja auringonsäteinä oli 12 kappaletta kartongista tehtyjä kortteja, joista jokainen edusti yhtä kuukautta. Aluksi opettaja kertoi lapsille, että kolme vuotta sitten Kia syntyi maailmaan Fuerteventuralla ja näytti karttapallosta paikan. Sen jälkeen opettaja kertoi hauskasti, että miten Kian seikkailu maailmassa alkoi. Lisäksi näytin lapsille pari kuvaa Kiasta heti syntymän jälkeen.

Tämän jälkeen opettaja selitti karttapallon ja auringon avulla miten maapallo pyörii auringon ympäri ja siihen kuluu aina yksi vuosi. Sitten neiti sai käteensä maapallon, jonka kera kävi kiertämässä auringon ympäri. Ja näin oli kulunut yksi vuosi ja Kia täytti yhden vuoden. Ja näytin lapsille kuvan Kiasta 1-vuotiaana. Sen jälkeen kertoilin lapsille, että mitä kaikkea Kia tykkäsi touhuta 1-vuotiaana. Ja taas neiti kävi kiertämässä auringon ympäri ja näin yksi vuosi oli taas kulunut. Ja sama homma, kuva 2-vuotiaasta Kiasta ja tarinaa että mitä olivat lempipuuhat 2-vuotiaana. Sitten vielä viimeinen kierros ja 3-vuotta tuli täyteen. Tässä vaiheessa Kia sai itse kertoa, että mistä puuhista tällä hetkellä pitää eniten. Sitten lapset lauloivat cumpleaños feliz ja minä sain vielä laulaa vielä suomeksi. Lopuksi lapset kävivät halaamassa Kian ja sitten jaoin pienet minimuffinssit, jotka olin lapsille leiponut. Ne sitten nautttiin lounaan jälkeen jälkkkärinä.

Kotona vielä juhlimme "perheen" kesken synttäreitä, koska abuelot niin halusivat. Niinpä pikaisesti valmistin parit erilaiset versiot suklaakonvehdeista (sitruunacrisp ja minttucrisp) sekä kokosin synttäreiltä jääneistä karkeista pienen karkkikakun. Lisäksi tarjolla oli vielä samoja sitrunaanmakuisia minimuffinsseja, joita vein kouluunkin. Itse asiassa niitä tuli tehtyä sen verran iso satsi, että riitti vielä taloyhtiön leikkipuistoonkin vietäväksi ja siellä tarjottavaksi.


Meidän lahjamme Kia avasi vasta oikeana syntymäpäivänä eli perjantaisessa juhlassa avattiin vain vieraiden tuomat paketit. Ja niissäkin oli ihan riittävästi... Mutta muutama paketti siis tuli avattavaksi vielä maanantaina ja sehän ei neitiä lainkaan haitannut. Olimme etukäteen hankkineet lisää Montessori-välineitä, jotka sitten annoimme Kialle lahjaksi.

Sylinteri-sarja, jossa erikokoisia puusylintereitä. Isoja, pieniä matalia, syviä jne. 

Montessori shapes eli erimuotoisia piirustusmuotteja


Juanjo-setä oli hankkinut Kialle hauskan t-paidan

Abuela Chati puolestaan oli valmistanut vanhasta tanssimekosta ja hääpuvusta Kialle 
prinsessamallisen balettiasun. Ja paketista löytyi myös balettitossut. Niille tuleekin heti käyttöä,
sillä saimme ilmoitettua Kian lasten balettitunneille. Eli ensi viikosta alkaen Kia
pääsee sitten vihdoin ja viimein odottamilleen balettitunneille. Saa nähdä, että miten neiti viihtyy... 


Juhlinnan vastapainoksi kävimme viime lauantaina saaren eteläosassa viettämässä rantapäivää Amadoresin -rannalla. Kaunis, aurinkoinen päivä - kuten etelässä lähes aina.. Mukana oli myös SUP-laudat, joilla kävimme vähän melomassa kun Kia leikki rannalla isovanhempien kanssa. Ja lounasta nautimme tietysti rannalla vakiopaikassamme Ciao, Ciao -ravintolassa.


Tiistaina kävimme täällä Las Palmasissa syömässä lounasta lempipaikassamme Segundo Muelle-ravintolassa. Tämän paikan ruokalista ja ruoka täyttää tällä hetkellä kaikki toiveemme - mielenkiintoinen yhdistelmä perulaisia ja aasialaisia makuja. Tällä kertaa tilasimme mm.  kill maki bill-makisusheja (merianturaa, avokadoa, seesamöljyä sekä tulista soijakastiketta) sekä kampasimpukkamakeja passionkastikkeella (katkarapu, kampasimpukka, tuorejuusto, avokado ja passionhedelmä-chilikastike). Nam, nam.. Pöytään kannettiin myös kahta eri cevicheä (mereneläviä kolmen ajín-kastikkeella sekä merianturaa perinteiseen tapaan), sinisimpukoita (sipulin, tomaatin, korianterin, sitruunan ja choclo-maissin kera), thai-salaattia sekä tonnikalaa teriyaki-kastikkeella. Tuota tonnikala-annosta emme olleet aikaisemmin kokeilleet mutta tämän jälkeen taatusti tilaamme uudelleen. Se suorastaan suli suuhun ja kastike piti raapia lautaselta viimeistä pisaraa myöten. 
Koska Kia oli juuri syönyt lounaan koulussa niin neiti touhusi koko ruokailun ajan ravintolan leikkihuoneessa. Tällaisia paikkoja saisi kyllä olla ihan joka ravintolassa!


Tällä viikolla Kian  koulussa on touhuttu taas kaikenlaista mielenkiintoista.  Lapset ovat mm. päässeet seuraamaan perhosen kehitysvaiheita ja muodonmuutosta sillä osa luokan perhosentoukista on jo aloittanut koteloitumisen.

Montessori-välineistössä on myös mielenkiintoinen perhos-palapeli, jossa lapset oppivat perhosen kehitysvaiheet kerrospalapeliä tekemällä. Tätä kaikki lapset ovat koonneet jo koko lukuvuoden joten siksi oikeat perhosentoukat ovat lapsille todella mielenkiintoista puuhaa. 

Eilen torstaina yksi oppilaiden äideistä kävi viemässä loppuun aikaisemmin aloitetun valokuvaus-oppitunnin. Silloin lapset tutustuivat kameraan ja valokuvaamiseen ja jokainen pääsi ottamaan kuvan jostain mielenkiintoisesta asiasta koulun puutarhassa. Nyt kuvat olivat siis valmiita ja lapset pääsivät niihin tutustumaan. Kuvat pääsivät myös koulun seinälle näyttelyn muodossa.


Tänään perjantaina puolestaan jokaisen piti viedä kouluun mukanaan jonkinlainen huivi ja päivän aikana olivat sitten pitäneet "huivituokion" eli olivat kehitelleet huiveille erilaisia käyttötapoja. Tässä Kian versio...


Kotona puolestaan puuhastelimme kotiaskareiden parissa. Tässä vuorossa nukenvaatteiden ripustamista pyykkinarulle sekä silittämistä. 
 

Iltapäivällä piipahdimme myös Juan Pablo-puistossa kuluttamassa ylimääräiset energiat. Ja sitä Kialla aina riittää..  Kaikenlainen juokseminen, hyppiminen, kiipeily ja roikkuminen on lempipuuhaa!

 


Kävimme myös puiston sorsa- ja joutsenlammella, jossa saimme seuraamme kesyyntyneen sorsan. Tai mikä lie lintu onkaan... Se oli ilmeisesti päässyt aitauksesta karkuteille ja kävi sitten kerjäämässä puistovierailta herkkupaloja. Yleensä lintujen syöttäminen on puistossa kiellettyä mutta tällä linnulla taisi olla herkkupäivä menossa sillä sen verran ahkerasti se kävi kerjäämässä herkkupaloja ihmisiltä. Kiankin keksi meinasi lähteä sorsanevääksi sillä sen verran tiiviisti se meitä seurasi mutta lintu antoi periksi ja marssi toisen perheen seuraksi.

Kaiken kaikkiaan mukava viikko taas takana. Olemme ehtineet myös varata matkaliput seuraavaa reissua varten eli kuun lopussa suunnataan naapurisaari Fuerteventuralle leijasurffaamaan Sotaventon- rannalle, sieltä matka jatkuu Madridiin sukuloimaan ja sieltä vielä Suomeen heinäkuun 9.päivä. Jesus ehtii tosin Suomeen vain viikoksi mutta Kian kanssa palaamme takaisin kotiin vasta kuun lopussa.

Sitä ennen kuitenkin vielä 3 viikkoa täällä kotosalla, alkavasta kesästä nauttien. Huomenna Jesuksellakin vapaapäivä, joten rantapäivä taitaa olla edessä... Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti