lauantai 28. kesäkuuta 2014

30 minuutin ateriat... osa 1

Meidän perheessä syödään pääasiassa aterioita, jotka valmistuvat puolessa tunnissa. No, ehkä joskus menee peräti 45 minuuttia mutta monesti tulee valmista 20 minuutissa. Kuten tänään... Lounasruokana söimme kylmäsavulohipastaa ja jälkiruokana karamelisoituja nektariineja vaniljajäätelön kera. Ja tämä ateria tosiaan valmistui 20 minuutissa jääkaapista lautaselle.

Ainekset (kahdelle aikuiselle ja yhdelle 3-vuotiaalle)
- 1 sipuli
- öljyä paistamiseen
- 2 pakettia kylmäsavulohta (yhteensä n. 200g)
- purkki ruokakermaa tmv.
- mausteita, esim. paprikaa ja sweet chili-kastiketta
- paketti tuorepastaa
- 3 nektariinia
- 2 ruokalusikallista sokeria
- 2 ruokalusikallista voita

Kuulota pieneksi leikattu sipuli tilkassa öljyä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pari pakettia (yhteensä 200g) kylmäsavulohta ja odota, että ne ovat kypsyneet. Lisää purkki ruokakermaa tai muuta vastaavaa. Mausta maun mukaan, itse lisäsin paprikajauhetta ja sweet chili-kastiketta.

Keitä tuorepasta pikaisesti vedessä (n.1-2 minuuttia) ja kaada kastikkeen joukkoon. Anna pastan imeä kastiketta itseensä n. parin minuutin ajan. Valmista lautaselle!

Samaan aikaan toisella pannulla: Laita 2 ruokalusikallista voita ja 2 ruokalusikallista sokeria ruskistumaan. Kun sokeri on sulanut ja ottanut väriä, lisää viipaloidut nektariinit. Anna ruskistua pannulla kunnes nektariinit ovat pehmeitä - noin 5-10 minuuttia. Valmista lautaselle!

Hyvää ruokahalua!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti