sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Viikonlopun puuhailuja

Viikko meni vauhdilla vieraiden kera ja samoissa merkeissä on menty koko viikonloppu. Vielä huominen ja sitten on taas rauhallinen arki edessä. Ehkä... Tai ainakin muutaman päivän verran.. Jesuksen työvuoroista ei nimittäin ole vielä tietoa mutta heti kun ne varmistuvat niin pääsemme suunnittelemaan loppukuun menoja. Ja myös kesäkuun.. Nimittäin haaveissa on pitkä viikonloppu Fuerteventuralla. Olisi mukavaa päästä käymään taas vanhalla kotisaarella, nähdä ystäviä ja päästä leijasurffaamaan. Viime kerrasta on ihan liian pitkä aika!
Eli jos Jesus vain on ensi viikonlopun vapaalla niin varmaankin perjantaina suuntaamme sitten Corralejoon. Ja jos työt odottavat, niin sitten pitää vain kalenterista etsiä seuraava sopiva hetki jolloin pyrähdys naapurisaarelle onnistuisi. Katsotaan..

Rantaelämästä olemme kuitenkin päässeet nauttimaan oikein kunnolla tämän viikonlopun aikana sillä sekä perjantai- että lauantai-iltapäivät ja illat vietimme Amadoresin rannalla, saaren eteläosassa. Sinne saavuimme molempina päivinä n. klo 15 ja takaisin kotiin tulimme n. klo 22. Eli todellakin pitkä iltapäivä rannalla. Tai toki illallinen tuli nautittua myös siellä eli ihan iltaan asti emme sentään rannalla olleet. Mutta kyllä teki hyvää nähdä aurinkoa pitkästä aikaa - sitä kun ei edelleenkään näy täällä Las Palmasissa ja tuskin tulee paljon näkymäänkään lähikuukausien aikana. Blaah... Ja uskomatonta on, että ei tarvitse ajaa kuin vajaa 10 minuuttia eteläänpäin niin aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Tämä todistettiin taas tänään kun olimme tuossa Las Palmasin aivan rajalla viettämässä ystäväperheen syntymäpäiväjuhlia, niin siellähän aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Ja Las Palmas oli tutun harmaan pilvikerroksen alla.

Onneksi aurinko on kuitenkin suht lyhyen ajomatkan päässä!
 

Amadoresin ranta saaren eteläosassa on yksi meidän suosikkipaikoista Anfi -rannan lisäksi. Molemmat ovat oikeastaan saaren ainoita vaaleahiekkaisia rantoja. Aika pieniä molemmat, joten viikonloppuisin väkeä on vähän turhan paljon mutta viikolla tilaa on molemmilla rannoilla loistavasti. Molemmilta rannoilta löytyy myös lukuisia ravintoloita, joten rantapäivän päätteeksi voi jäädä nauttimaan illallista ja ihailla kaunista auringonlaskua. Kia nukahti sopivasti automatkalla takaisin kotiin (kestää noin 45 min) joten ei muuta kuin suoraan petiin kotona. Ihan kätevää.Lauantaina puuhailimme aamupäivän Kian kanssa kotona ihan kahdestaan. Jesus oli Kian koulun järjestämässä koulutustilaisuudessa ja vieraat puolestaan hurauttivat meidän toisella autolla jo etelään rantapäivää viettämään. Niinpä touhuiltiin alakerran leikkihuoneessa kaikenlaista ja leivottiin myös muffinsseja Äitienpäivää varten. Tällä kertaa teimme passionhedelmän makuisia ja sisällä mango-vaniljakreemiä. Ihan ok mutta eivät kuitenkaan vielä top 5 listalle päässeet.'
Tämänpäiväisillä syntymäpäivillä lapset saivat kaivaa pukeutumisarkusta itselleen vaatteet, joten pihalla vilisti mm. hämähäkkimies, Peter Pan, Kleopatra, keiju, perhonen, leppäkerttu, pari prinsessaa, merirosvo sekä yksi flamencotanssijatar. Hauskaa oli ja kolmen viikon päästä juhlitaankin sitten jo Kian synttäreitä!
Itselläni oli pienenä vastaava puku (kylläkin ihan aito, ei mikään naamiaismekko) ja se oli ehkä suurin aarteeni monen vuoden ajan. Sen toi aikoinaan mammani (isänäiti) Espanjan matkaltaan minulle tuliaisena. Hän oli suuri Espanja-fani ja muistan, että jo pienenä aina "lueskelin" hänen luonaan espanjankielisiä Hola-lehtiä. Leikin silloin osaavani espanjaa.. Kukapa olisi silloin uskonut, että tänne lopulta päädyn asumaan ja lukemaan niitä lehtiä ihan oikeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti