sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Viikonlopun puuhailuja

Viikonloppu aloitettiin tietysti jäätelöllä, sillä pitäähän uutta jätskikonetta nyt testailla jotta löytyisi ne parhaimmat reseptit. Tällä kertaa kokeilussa oli sorbetti-tyylinen mansikkajogurttijäätelö. Koostumus jäi hieman löysäksi - en tiedä, että johtuiko massasta vai siitä että sitä oli kenties jäädyttimissä turhan paljon. Ohjekirjassa kun sanotaan, että maksimi saisi laittaa 350ml jäätelömassaa mutta enpä sitä sen enempää mittaillut, joten voi olla että meni turhan paljon. . Massaan käytin jälleen pohjana rasvatonta luonnonjogurttia sekä keltuais-sokerivaahtoa. Ja tietysti mansikkasurvosta. Hieman lisäsin makeutta stevialla koska mansikat olivat aika happamia. Jogurttia en tällä kertaa valuttanut, joten ehkä siitäkin syystä jäätelö jäi löysäksi. Rakenteesta huolimatta maku oli ihan ok mutta ei ehkä mikään suosikki kuitenkaan


Ja jätski nautittiin jälleen terassilla ja Kian uuden piknik-pöydän äärellä. Jossa on nyt myös hieno varjo!


Lisää jäätelökokeiluita tehtiin taas lauantaina ja tällä kertaa sitruunajäätelöä. Nyt hieman muutin massaa eli jätin kananmuna-sokerivaahdon pois ja sen sijaan laitoin purkin 500ml Ikean valmista vaniljakastiketta (ainoa vaniljakastike, jota olen täältä löytänyt). Ja lisäksi laitoin 2 purkkia valutettua rasvatonta jogurttia. Sekä mausteeksi sitruunaöljyä sekä lemon curdia. Sokeria ei tarvinut lisätä sillä sitä oli tarpeeksi jo vaniljakastikkeessa sekä lemon curdissa. Nyt tuli oikea koostumut ja makukin oli onnistunut. Etenkin kun kaikki sitruunajutut ovat aina olleet lemppareita.


Lauantai iltapäivällä kävimme myös teatterissa, jossa oli "kanarialainen" version Grimmin kolmesta eri sadusta: Hannu ja Kerttu, Viisas Jussi ja Punahilkka. Kanarialainen siinä mielessä, että näyttelijöinä toimi kolme paikallista humoristia ja sadut oli tehty enemmänkin huumorimielessä. Sikäli hyvä, että eivät olleet turhan pelottavia edes pienimmille. Mutta itselleni tuo paikallinen huumori ei aina oikein iske. Tärkeintä kuitenkin oli, että Kialla oli hauskaa. Ja varmasti myös menemme uudemman kerran. Seuraava mahdollisuus olisi kai parin viikon päästä. Hauskaa oli, että teatterissa oli myös pari Kian koulukaveria joten varmasti teatterivierailusta puhuvat vielä ensi viikollakin koulussa.


Sain myös päätökseen mattomaalaus-urakan ja lopputulos oli onnistunut. Maalipinnasta tuli tasainen ja vaikuttaisi myös siltä, että pinta on sen verran kiiltava ja kova että se kestää myös puhdistusta. Sillä sitähän riittää kun keittiössä on valkoinen matto. Mutta helposti tuosta pinnasta ainakin lähti tämänpäiväiset tomaattikastikket, joita neiti vähän viljeli ympäriinsä. Valon määrä keittiössä varmasti tuplaantui joten sen puolesta urakka oli hintansa arvoinen. Maaleihin ja muihin varusteihin meni ehkä noin 30 euroa mutta eihän sillä hinnalla olisi täältä uutta mattoa saanut. Varsinkin kun tuota kokoa matolla on 2.5 x 3 metriä.


Olimme jo etukäteen päättäneet, että sunnuntaina suunnataan sitten rannalle. Valitettavasti Las Palmasissa päivä oli jälleen kerran pilvinen joten ei muuta kuin auto alle ja nokka kohti etelää. Onneksi ei kovin pitkälle tarvinut ajaa vaan aurinkoa löytyi jo ennen lentokenttää eli n. 15 minuutin ajomatkan päästä. Tällä kertaa suuntasimme Playa de Melenaran rannalle, jossa emme olleet aikaisemmin käyneet. Ranta oli sinänsä ihan kiva sillä sieltä löytyi pieni leikkipuisto lapsille ja rantakadun varrelta useampia ravintoloita. Mutta ranta oli valitettavasti täynnä viikonloppua viettäviä canarioita... Moni toki olisi iloinen, että ranta on täynnä paikallisia mutta rajansa kaikella... nämä canariot eli kanarialaiset ovat nimittäin aika oma rotunsa eikä heillä ole mitään tekemistä espanjalaisten tai espanjalaisuuden kanssa. Ehkäpä omistan tulevaisuudessa oman postauksen ihan tästä aiheesta sillä eroa ei pysty parilla lauseella selvittämään.

   

Lukuisista ravintoloista huolimatta päätimme kuitenkin palata takaisin kotiin lounasta nauttimaan. Ehkäpä talvikuukausina tämä ranta on ihan vierailemisen arvoinen sillä se vaikutti aika suojaiselta. Ja talvella väkeä on myös todennäköisesti huomattavasti vähemmän liikkeellä. Näin kesän lähestyessä rannatkin alkavat täyttyä ja heinä-elokuussa onkin sitten niin täyttä, että hyvä jos jonnekin saa pyyheliinan levitettyä. Silloin tulee kyllä viimeistään taas Fuerteventuran rantoja ikävä.

Tai kyllähän niitä tulee ikävä vähän väliä - etenkin kun katselee tämänkaltaisia videoita..No, onneksi ei ole pakko suunnata rannalle vaan kesäruuhkien aikana voimme suunnata mukavasti taloyhtiön allasalueelle. Eipähän ole kiloa hiekkaa kotona sen jälkeen. Ja kesällä allasalue on täynnä taloyhtiön lapsia, joten Kiallakin leikkiseuraa aina tarjolla. Tänään altaalla oli harvinaisen hiljaista ollakseen sunnuntai.. Mutta eipä tuo ilmakaan ollut kummoinen. Iltapäivällä aurinko kuitenkin vähän pilkahteli ja Kiahan halusi tietysti heti suunnata uima-altaalle. Niinpä kävimme pikaisella iltapäiväuinnilla.


Viikonlopun päätteeksi päätimme vielä nauttia pizzat iltapalaksi. Herkullista oli, kuten aina! 


Huomenna edessä kodin siivousta ja kaupassa käynti sillä tiistaina on tulossa talo täyteen vieraita. Jesuksen veli Juanjo saapuu aamulla ja myöhemmin illalla toinen veli Pedro poikansta Pedron kanssa. Eli Kia pääsee nauttimaan viikon verran serkkupojan seurasta. Vauhtia siis luvassa! 

Hyvää alkavaa viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti