torstai 8. toukokuuta 2014

Tällä viikolla vieraita mantereelta

Tämä kulunut viikko on mennyt taas vauhdilla sillä saimme tiistaina vieraita mantereelta eli Jesuksen veli Juanjo saapui aamulla Madridista ja myöhemmin toinen veli Pedro poikansa Pedron (5v.) kanssa Sevillasta. Näin koko veljessetti oli koossa ja myös serkukset Kia ja Pedro pääsivät jälleen viettämään aikaa yhdessä. Jälleennäkeminen oli varsin odotettu ja riemukas!

Miesporukka on viettänyt pari päivää rantaelämän parissa mutta Kian kanssa olemme jatkaneet normiarkea sillä lähes 3-viikon loman jälkeen oli hyvä, että Kia pääsi rauhassa taas takaisin kouluarkeen. Ihmeen innolla neiti on kouluun mennyt joka aamu vaikka serkkupoika on jäänyt kotiin leikkimään. Vain yhtenä aamuna neiti ilmoitti, että haluaa jäädä kotiin leikkimään Pedron kanssa. Mutta lopulta sekin meni ohi ja päivä koulussa oli mennyt hyvin. Mutta iltapäivät on sitten vietetty kotosalla ja pihalla touhuten, joten serkukset ovat saaneet viettää mukavasti aikaa yhdessä. Ja edessä on vielä pitkä viikonloppu sillä Pedrot suuntaavat takaisin mantereelle vasta maanantai-iltana. Lauantaina on tarkoitus ainakin viettää rantapäivää ja suunnata jälleen kerran saaren eteläosaan sillä Las Palmasissa ei edelleenkään auringosta ole tietoa..
Serkukset ovat kovin rakkaita toisilleen vaikka eivät kovin usein pääsekään tapaamaan. Nimittäin Pedro-serkku asuu Sevillassa äitinsä kanssa ja viettää joka toisen viikonlopun Malagassa isänsä eli Jesuksen veljen Pedron luona. Yritämme kuitenkin aina mahdollisuuksien mukaan näitä tapaamisia järjestää, sillä ne ovat molemmille arvokkaita hetkiä. Eikä haittaa yhtään vaikka ikäeroa on 2.5 vuotta. Molemmat kun ovat aika vauhdikkaita tapauksia niin kaikenlainen touhuilu sopii yhteiseksi leikiksi. Siinä ei edes sen kummenpia leikkikaluja ole tarvittu. Myös veljekset ovat lasten kanssa touhuilleet tehokkaasti, joten itse olen saanut vähän touhuilla muita asioita. Kuten testailla uusia jäätelöreseptejä..


Tänään oli vuorossa suklaajäätelö-testi nro 3 ja pikkuhiljaa olen pääsemässä hyvän suklaajäätelön jäljille. Nimittäin ensimmäiset kaksi testiä olivat niin fiaskoja, että jäätelöt lensivät suoraa päätä roskikseen. Tämä kolmas oli jo rakenteeltaan melko oikeanlaista eli sopivan kermaisen pehmeää mutta suklaan makua olisi vielä kaivannut hieman lisää. Eli harjoitukset sen osalta jatkuvat vielä.. Tähän asti parhaiten on onnistunut ensimmäinen jäätelö eli passionhedelmä-jogurttijäätelö sekä sitruunainen rahkajäätelö. Sitten kun tuo suklaa on saatu haltuun niin lähden taas kokeilemaan muita versioita.

Olen myös ehtinyt päivitellä tätä blogia tai itse asiassa olen siirtänyt entisen matkablogin tekstejä tälle puolelle. Sitä kun ei ole viime aikoina tullut sen enempää päiviteltyä niin on  helpompi koota kaikki tekstit yhteen paikkaan. Tuo matkablogi on enemmänkin ollut sellainen muistikirja reissuista sillä monesti reissujen jälkeen ystävät kyselevät vinkkejä ym. niin tällä tavalla on ollut helppo pitää tieto tallessa. Ja onhan niistä iloa myös itselle kun tulevia reissuja suunnittelee.

Huomenna vielä yksi arkiaamu eli Kia kouluun ja itse suuntaan salille. Tällä viikolla takana pari kertaa body combattia, pari kertaa body pumppia ja huomenna päälle vielä juoksua ja vatsalihastreeni. Sitten voi taas pitää viikonloppuna pari päivää ansaittua lepoa.

Sunnuntaina vietetään Suomessa Äitienpäivää mutta täällä sitä vietettiin jo viime viikonloppuna. Tai emme sitä itse asiassa edes mitenkään viettäneet. Meillä on äitienpäivä joka päivä :-)  Mutta ensi sunnuntaina voimme sitten viettää mummujen päivää koska emme aio myöskään suomalaista äitienpäivää täällä mitenkään viettää.. Mutta kortit Mummulle ja Isomummulle on askarreltu ja postiin laitettu. Vaan voipi olla, että eivät ehdi ajoissa perille. Mutta tulossa kuitenkin ovat!


Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti