perjantai 23. toukokuuta 2014

Synttärisuunnitelmia.. ja tunnelmia viime vuoden juhlista

Pikkuneidin 3-vuotissynttärit lähestyvät kovaa vauhtia ja juhlavalmistelut ovat päässeet vauhtiin. Ja suunnittelemista & valmistelemista riittää kun edessä on kahdet synttärit ja väkeäkin molempiin tulee ihan mukavasti. Ensimmäiset ovat edessä jo viikon päästä sillä 30.5. on täällä pyhäpäivä (dia de Canarias eli Kanariansaarten päivä), joten päätimme hyödyntään sen, jotta mahdollisimman moni pääsee tulemaan. Nämä ensimmäiset on siis tarkoitettu ystäväperheille eli lähinnä Jesuksen työkavereiden perheitä. Lisäksi Jesuksen vanhemmat tulevat Madridista. Näillä näkymin vieraita olisi tulossa n. 20 aikuista ja 15 lasta.

Menuta olen suunnitellut sen verran, että lounasruokana tulee olemaan couscous ja kanavartaat aikuisille sekä risotto lapsille. Lisäksi sitten tulee naposteltavaa iltapäiväksi, koska juhlat todennäköisesti venähtävät pitkälle illan puolelle. Kuten tapana on ollut... Viime vuonna juhlimme Kian synttäreitä klo 16 -24. Saa nähdä viihtyvätkö vieraat tänä vuonna yhtä pitkään.. Todennäköisesti ei sentään ihan puoleen yöhön asti mutta varmasti pimeä ennättää tulla ennen kuin viimeiset vieraat lähtevät.

                            Minipizzat, mini hotdogit, kinkkukierteet, kolmioleivät viime vuoden synttäreiltä

Iltapalaksi vuosi sitten grillattiin minihampurilaisia

Lisäksi tarjolla oli kolmea eri lajia mini cupcakeja: porkkana, sitruuna ja valkosuklaa-punaherukka

Kakkuna oli suklaakakku, välissä vadelmamousse ja suklaamousse. Ja koristeluna Peppa Pig
             

 Lapsille oli tarjolla myös Peppa Pig-pipareita
Muutama tunnelmapala viime vuoden juhlista... 
     

Viime vuonna tein hurjan määrän tarjottavaa ja kaiken alusta asti itse. Tosiaan aika urakka koska vieraita oli noin 50. Kyseessä kun oli samalla meidän jäähyväisjuhlat sillä muutto Gran Canarialle oli silloin lähestymässä. Ruokaa oli kuitenkin ihan hurjasti liikaa joten tänä vuonna täytyy yrittää tehdä vähän maltillisemmin. Mutta toisaalta.. olisihan se noloa, jos ruoka loppuisi kesken..

Lounaan ja suolapalojen lisäksi erillistä illallista en aio valmistaa, joten jos väki juhlii myöhempään niin sitten tilataan vaikka kiinalaista tai pizzoja kotiintuotavaksi. Toki mielessä kävi, että tilaanko kaikki ruoat suoraan jostain catering-palvelusta. Tuskin yhtään sen kalliimmaksi olisi tullut sillä 13€ / hlö olisi saanut ihan kokonaisen noutopöydän tarjottavat. Mutta kun nyt kokkailusta ja leipomisesta pidän, niin eiköhän kuitenkin jatketa ihan kotitekoisilla tarjottavilla. Ainakin nämä ensimmäiset synttärit. Jos niiden jälkeen näyttää, että leivontakiintiö on täynnä, niin sitten kouluystävä-synttäreille ehkä tilaamme valmiit tarjottavat. Tai ainakin suolaiset. Makeat leivonnaiset kun ovat niin mukavia leivottavia...

Tänä vuonna tarjolle tulee ainakin pieniä mansikkatorttuja täytekakun lisäksi. Tällä viikolla tein testiversion ja hyvältä näytti & maistui. Täyte sitruunalla maustettua vaniljakreemiä ja päällä mansikoita ja ripaus tuoretta minttua.


Ne toiset synttärit vietetään sitten viikkoa myöhemmin eli 7.6. Koulussa onkin oikea synttäribuumi sillä huomenna on Danielan synttärit, ensi viikon lauantaina Lunan & Celesten synttärit, sitten Kian synttärit ja sen jälkeen heti perään Patrician synttärit. Kakunsyöntiä siis luvassa lähiviikkoina.. Kouluystäville askartelimme Kian kanssa synttärikutsut eli teeman mukaisesti eli prinsessa&prinssi-synttärit siis luvassa. Neidin toiveesta tietenkin.

Koulusynttäreiden tarjontaa en ole vielä sen enempää miettinyt. Odottelen nyt ensin vahvistuksia, että montako ihmistä on tulossa. Jos väkeä tulee lähemmäksi 30 henkeä, niin sitten ehkä tosiaan käännyn sen cateringin puoleen.. Mutta jos väkeä on vähemmän niin sitten ehkä kehittelen itse tarjottavat. Katsotaan... Vietetään nyt ensin nämä synttärit nro 1. 

Koristelupuoltakin olen jo vähän suunnitellut ja valmistellut. Terassille ostin Primarkista 10 eurolla valoperhos-sarjan koristamaan aurinkovarjoa. Päivällä ehkä päätyvät ensin koristamaan tarjoilupöytää ja sitten illemmalla siirrän ne tuohon varjoon tunnelmaa antamaan. 
Lisäksi askartelin pari kappaletta lippusiimoja. Ensimmäinen kokeilu oli tämä monivärinen versio mutta kun prinsessasynttäreistä on kyse, niin loppujen lopuksi siimaan päätyivät vain vaaleanpunaiset, rosat ja vaaleansiniset liput.


Suunnitelmat ja valmistelut ovat siis jo melko hyvällä mallilla mutta toki puuhaa riittää vielä ensi viikoksi. Ainakin tukussa pitää käydä ostamassa kaikki ruokatarvikkeet, juomat, kertakäyttöastiat, pöytäliinat jne. Onneksi Jesuksella on töitten puolesta tukkukortti, joten sen avulla vähän tulee säästöä normikauppaan verrattuna.

Joku ehkä miettii, että mitä järkeä on järjestää näin valtavia synttäreitä lapselle. Ja vielä kaksin kappalein.. No, ihan siitä syystä että näin on täällä tapana. Ja meistä on sitä paitsi kivaa järjestää juhlia. Hyvä syy saada ystävät koolle aina silloin tällöin kun normiarjessa ei aina ehdi kaikkia tavata.

Ja ei kahta ilman kolmatta - ehkäpä Suomessa juhlimme vielä Kian suomisynttäreitä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti