sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Rauhallinen kotielämä jatkuu..

Jos oli meidän viikko tällä kertaa melko rauhallinen niin vielä rauhallisempaa tahtia on menty viikonlopun aikana. Suunnitelmissa oli teatteria ja rantaelämää mutta niin vain jäi kaikki tällä kertaa väliin. Kia heräsi lauantaina hieman väsyneen oloisena ja kuumeisena ja samoissa tunnelmissa menikin koko päivä. Pahimmillaan kuume nousu 39 asteeseen mutta välillä taas laski ja neiti jaksoi touhuta jotain. Mutta pääasiassa päivä meni lueskellen, lastenohjelmia katsellen ja rauhallisesti leikkien.

Teatteriliput jäivät käyttämättä mutta onneksi eivät maksaneet kuin 5 € / kappale, joten siitä ei suurta tappiota tullut. Mutta Kiaa kyllä vähän harmitti, että odotettu teatterireissu jäi väliin. Mutta neiti piristyi vähän siitä kun katsoimme Helinä keiju ja siipien salaisuus -elokuvan. 

Onneksi yön aikana kuume laski ja sunnuntai aamuna neiti olikin jo pirteä oma itsensä. Siitä huolimatta emme halunneet lähteä viettämään rantapäivää vaan päätimme viettää toisen rauhallisen päivän keräillen energiaa tulevaa viikkoa varten. Koska päivä oli kuitenkin aurinkoinen niin päätimme lähteä Juan Pablo II-puistoon aamupäivää viettämään. Siellä vierähtikin pari tuntia leikkipuistossa sekä ankka/joutsenlammella. 

Viikonlopun kokkailut on menty taas intialais/aasialaisella tyylillä. Perjantaina Jesus pääsi testaamaan aasialaisia lihapullia (sticky asian meatballs), joissa possun lihapullat maustetaan aasialaisin maustein ja lopuksi kastetaan hoisin -tahnasta tehtyyn kastikkeeseen. Ihan täysin tyytyväinen en ollut vielä kastikkeen makumaailmaan mutta ensi kerralla ajan kanssa tulee varmasti parempaa. Hyvää kuitenkin oli joten näitä varmasti nautitaan myös tulevaisuudessa. 


Lauantaita piristin itsetehdyllä Nutella-jäätelöllä, josta tulikin erittäin herkullista. Koostumus ja maku olivat erittäin onnistuneita. Ja reseptikin mitä helpoin - sekaisin löysästi vatkattu kerma, kondensoitua maitoa ja nutellaa. Ainekset sekaisin ja jäätelökoneeseen. Tällä reseptillä tuli ehdottomasti parhain koostumus tähän astisista kokeiluista. Ensi kerralla ehkä vähän vielä suutuntumaa mukaan vaikka rouhittuja suolapähkinöitä ja toffeepaloja. Sen verran makeaa tavaraa on, että tätä ei  kovin isoa annosta edes pysty syömään..


Sunnuntain lounas oli quinoaa ja kanakorma-kastiketta. Helppoa, nopeaa ja herkullista kuten aina..


Nyt pitäisi alkaa suunnittelemaan pikkuhiljaa Kian synttäreitä. Mitä tarjottavaa ja mitä ohjelmaa keksitään.. Koulukavereille synttärit pidetään 7.6. koululla ja ystäväperheiden synttärit sitten todennäköisesti sunnuntaina 1.6. Vaikka oikea juhlapäivä onkin 2.6.

Ensin ajatuksena oli yhdistää molemmat synttärit ja viettää ne Kian koululla, jossa on hyvät puitteet lastenjuhlien viettämiselle. Mutta tulimme siihen tulokseen, että yhdellä kertaa voisi olla vähän turhan iso juhla järjestettäväksi. Toki riippuen vähän siitä, että paljonko kouluystäviä perheenjäsenien kera pääsee tulemaan. Mutta jo pelkästään ystäväperheiden synttäreille on tulossa n. 30 henkeä ja veikkaisin että koulusynttäreille väkeä tulee varmaan saman verran.

Joka tapauksessa paljon puuhaa on edessä mutta onneksi Jesuksen vanhemmat tulevat tänne 29.5. viikoksi joten Kialla on seuraa ja saan itse keskittyä leivontapuuhiin. Tällä hetkellä suunnitelmissa on ainakin seuraavat suolaiset herkut: pikkulihapullat ja tzatsiki, minipizzat, kinkkukierteet (ja ehkä myös pestokierteet kasvisvaihtoehtona) sekä täytetyt croissantit. Ja tietysti popcornia ja sipsejä. Makeaa on tulossa kakun lisäksi myös jonkin verran mutta ne ovat vielä päättämättä. Varmasti jotain cupcakeja päätyy listalle. Mutta kakku-suunnitelma on jo selkeä: vadelmamoussella ja valkosuklaamoussella täytetty prinsessakakku, joka kuorrutetaan rosanvärisellä sokerimassalla ja päälle tietysti asianmukaiset prinsessakoristukset.

Jotain tämän tyylistä:


Mutta onneksi synttäreihin on vielä aikaa joten kiirettä ei vielä suunnitelmilla ole. Ensi viikonloppuna pääsemme juhlimaan Kian kouluystävän Danielan 3-vuotissynttäreitä. Koululla tietenkin. On se hienoa, että koulu tarjoaa mahdollisuuden tällaiseen!

Kävimme perjantaina myös ilmoittamassa Kian läheisen kielikoulun englanninryhmään, jossa kahdesti viikossa leikitään ja touhutaan englanniksi. Näin neiti saa vielä englanninkieleen lisäpanostusta opettajinaan ihan englantia äidinkielenään puhuvat. Vaikka kotikielenä meillä onkin englanti niin oikean ääntämisen kannalta on tärkeää, että Kia kuulee ihan kunnon englantia muutenkin kuin lastenohjelmien kautta.  Olemme useaan otteeseen nähneet ryhmäläiset läheisessä leikkipuistossa touhuamassa ja lapset todellakin tuntuvat nauttivat näistä hetkistä. Joten varmasti Kiakin tulee viihtymään hyvin. Kia ei kuitenkaan koulussa ole kuin neljä tuntia, joten pari kertaa viikossa yksi lisätunti ei vielä tunnu liian suurelta määrältä. Leikkiähän se kaikki vielä tässä iässä on - vaikkakin oppimisen kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti