perjantai 30. toukokuuta 2014

Kian 3-vuotissynttärit juhlittu

Koko viikko on mennyt kovalla vauhdilla synttärivalmisteluja tehden.. Mutta pikkuhiljaa hommat saatiin valmiiksi vaikka vielä aamulla keittiössä näytti tältä. Hallitus kaaos, sanoisin.. Valmiina jääkaapissa oli kuitenkin 40 minipizzaa, samanverran kinkkukierteitä sekä suklaakierteitä. Lisäksi oli pari täytekakkua koristelua odottamassa. Mutta tekemistä oli toki vielä paljon jäljellä.. Onneksi abuela & abuelo saapuivat torstaina vierailulle, joten perheen miespuoliset vastasivat koristeluista ja muista järjestelyistä yhdessä Kian kansa. Ja itse puolestaan valmistelin ruokia abuela Chatin eli Jesuksen äidin kanssa. 


Kello 12 alkaen oli väkeä kutsuttu ja espanjalaiseen tapaan väkeä alkoi saapua klo 12.30 alkaen. Täällä kun ei koskaan saavuta mihinkään ajoissa. Tai paremminkin, puolen tunnin myöhästyminen tarkoittaa vielä saapumista ajoissa. Sikäli hyvä, sillä ilman tuota puolituntista olisin aloittanut juhlinnan astetta "rähjäisemmän" näköisenä. Mutta nyt ehdin hyvin siistiytyä aamun urakan jäljiltä.. 

Päivän menu oli seuraava:
- minipizzat
- kinkkukierteet
- hummustäytteiset vol au vents-kuorikkeet koristeltuna friteeratulla purjolla
- lihapullat
- vuohenjuustoa, ilmakuivattua kinkkua ja chorizoa
- suolakalat ja maissinaksut
- couscous ja kanavartaat (lounas) 
- lapsille pastaa bolognese-kastikkeella

- mansikkatartaletit
- suklaakierteet 
- täytekakku (täytteenä mansikkamousse sekä sitruunakreemi ja itsetehty mansikkahillo)
- erilaisia keksejä ja vaahtokarkkeja

                           Alkupalat ja snacksit olivat pöydällä vieraita odottamassa klo 12 alkaenMyöhemmin nautittiin kanavartaita ja couscousia lounaaksi

Ja lopuksi herkuteltiin minimansikkatortuilla (sitruunakreemi, mansikka, minttu ja päällä kiille) 

Ja kakkuna oli pikkuneidin pyynnöstä valkoinen prinsessa kakku.. sisällä mansikkamousse,
tuoreista mansikoista tehtyä hilloa sekä sitruunakreemiä

Varakakku oli samalla reseptillä kuin isompi kakku

 Juhlien alussa jokainen lapsista askarteli itselleen prinsessa/prinssi kruunun.. Olin etukäteen leikannut kartongista kruunupohjia ja sitten ne teipattiin jokaiselle sopivan kokoiseksi. Ja erilaisilla tarroilla lapset sitten koristelivat mieleisensä kruunun. Ihan hittijuttu näillä synttäreillä!
  

 Lapsia oli juhlissa 12 kappaletta ja ikähaitari 3-6 vuotta. Kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään ja touhua riitti koko päivän. Juhlahumua kesti klo 12.30-19.30 ja vauhti ei hyytynyt missään vaiheessa...


Toisena "ohjelmana" oli onginta ja myös tämä sai suuren suosion. Täällähän ei tällaista "onginta" leikkiä tunneta vaan yleensä tämän korvaa piñata, joka on suuri koriste-esine täynnä makeisia ja kaikkea pikkusälää. Sen sankari sitten rikkoo ja sisällä olevat tavarat putoavat maahan ja niisät jokainen sitten kerää sen mitä ehtii. Yleensä käy niin, että isommat ja röyhkeimmät vievät parhaat palat kun taas pienemmät saavat sen mitä jäljelle jää.. No, itse pidän onginnasta enemmän - näin jokainen saa osallistua ja kaikki saavat samanarvoisen pussukan. Tällä kertaa yllätyspussukassa oli saippuakuplaputkilo sekä hieman makeisia. 


Juhlat olivat onnistuneet. Synttärisankari nautti päivästä ja myös vieraat lähtivät tyytyväisinä kotiin. Kaikki tarjoilut maistuivat vieraille ja ruokaa oli riittävästi (itse asiassa sitä oli taas ihan liian paljon...). Juhlinnan väsyttämä sankari nukahti kuin tukki klo 20, jonka jälkeen käytimme 1.5 tuntia tehokkaaseen "raivaamiseen" ja siivoamiseen. Näin on homma ohi ja huomenna voimme viettää ansaittua rantapäivää. Mutta nyt hyvillä nukkumaan. Väsyneenä mutta iloisena! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti