tiistai 29. huhtikuuta 2014

suomi-loma, osa 2

Loppuloma sujui samoissa tunnelmissa kuin alkukin eli saimme nauttia aurinkoisista päivistä, joten kaikenlaista ulkopuuhaa tuli harrastettua.


Myös kuntoilu pysyi ohjelmassa loman loppuun asti. Uusi saliohjelma on taskussa, joten sitä pitää päästä pian testaamaan kunnolla. Vielä en ole päässyt koko ohjelmaa vetämään täysillä läpi mutta ehkäpä perjantaina voisi olla sopiva hetki siihen. Mutta hyvältä ohjelma vaikutti ainakin siinä vaiheessa kun sitä suunniteltiin ja käytiin läpi. Liikkeitä, jotka täydentävät loistavasti muuta viikko-ohjelmaa eli body pumpia ja combatia. 

Viimeinen viikonloppu meni vauhdilla sillä lauantaina kävimme Porin Teatterissa katsomassa Pippuridino-esityksen. Kian ensivierailu teatterissa meni loistavasti vaikka alkuun vähän pelottikin. Mutta toisella puoliskolla neiti naureskeli jo täysillä pippuridinon seikkailulle. Varmasti teatterivierailut tulevat olemaan meidän ohjelmassa myös tulevaisuudessa. Lippujen hinta oli 13 € / kpl (myös lapsilta) mutta olivat hintansa arvoiset. Esitys oli viihdyttävä ja juuri sopivan pituinen eli reilu tunti, niin että pienempikin jaksaa seurata. Ja välissä oli vielä pieni väliaika niin että ehdittiin nauttia mehut teatterin kahviossa.


Teatterin jälkeen suuntasimme vielä myöhäiselle lounaalle Yak&Yeti -ravintolaan. Nepalilainen onkin uusi tuttavuus Porin ravintolatarjonnassa. Tai kaipa ravintola jo jonkin aikaa on ollut olemassa mutta itse en ole sinne aikaisemmilla vierailuilla päässyt. Mutta nyt lähdettiin testaamaan ja oli todellakin positiviinen kokeilu. Ruokalista oli hyvin monipuolinen ja pääasiassa hinnat 15-20 euron välillä. Itse tilasin kanacurrya nepalilaiseen tapaan ja annos oli todella herkullinen. Juuri sopivan tulinen, kuten listalla luvattiin. Riisi ja leipä sisältyivät annoksen hintaan. Annos oli sen verran iso, että siitä jaksoin ehkä puolet syödä. Hinta-laatusuhde loistava. Tänne suuntaamme taatusti myös seuraavalla suomivierailulla sillä nepalilaista ravintolaa ei löydy edes täältä Gran Canarialta.


Sunnuntaina saimme nauttia vielä ihanan lämpimästä päivästä ja taisi mittari kohota parhaimmillaan jopa 18 asteeseen. Ihan t-paita keli ei meille vielä mutta kyllä niitäkin näkyi jo kaupunkikuvassa. Me suuntasimme Kirjurinluotoon, jossa oli tivoli Sariola. Sieltä matka jatkui Pelle Hermanin puistoon ja tietysti jätskit piti nauttia Kirjurin nurmikolla.


Suomi-loma oli onnistunut mutta kyllä kahdessa viikossa jo iskee koti-ikävä. Etenkin Kia kyseli jo pari päivää ennen lähtöä että koska mennään kotiin. Kotimatka oli pitkä (lähdettiin Luvialta klo 10.30 ja saavuttiin kotiin klo 02.30 Suomen aikaa). Mutta neiti on onneksi sen verran kokenut reissaaja että koko päivä sujui loistavasti eikä yhtään kiukkukohtausta tullut päivän aikana. Tukholmassa oli pitkä 6 tunnin vaihtoaika mutta sekin sujui tosi mukavasti leikkipaikalla, lounasta nauttien sekä kauppoja kierrellen. Sieltä bongasin mukaan myös lapsuuden suklaaherkkuja eli Noblesse-keksejä. Niitä tuli aina ostettua Ruotsinlaivoilta.. Hyvältä maistuivat edelleen!

Päikkärit jäivät Kialta väliin, joten lentomatkasta menikin melkein 4 tuntia nukkuen. Ja loput pari tuntia katseltiin lastenohjelmia ipadilta - reissujen pelastus!

Ihana oli kotiin palata ja laukutkin tyhjensin vielä ennen nukkumaan menoa. Yöunet jäivät vähän väliin sillä neiti päätti heti siirtyä takaisin Kanarian aikaan eli herätys oli aamulla klo 7.30. Hyvä juttu, sillä pääsin heti aamulla suuntaamaan kuntosalille. Kia saa tänään nauttia vielä kotona olosta mutta huomenna on sitten edessä taas koulupäivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti