torstai 24. huhtikuuta 2014

Suomi-loma, osa 1

9 päivää suomilomaa takana ja aika on taas tuttuun tapaan mennyt nopeasti. No, onneksi vielä on jäljellä neljä päivää joten monenlaista puuhaa ehditään vielä harjottamaan. Kuten aina, aika on mennyt taas ystävien ja sukulaisten luona vieraillessa, kauppoja kierrellen ja ostoksia tehden, ulkoillen, kuntoillen jne. Ja samalla ohjelmalla jatketaan loppuloma myös. Toki lauantaina on tiedossa vähän specialia kun menemme Porin teatteriin katsomaan lapsille suunnattua Pippuridino-esitystä. Kian ensi vierailu teatteriin siis luvassa. Saa nähdä miten meidä pikku-pippuri jaksaa pysyä paikoillaan esityksen ajan. Onneksi kestää vain reilun tunnin joten ehkäpä sen aikaa juuri malttaa istua..


Tällä kertaa olen ehtinyt myös kierrellä kauppoja hieman normaalia enemmän sillä Kia on viettänyt paljon aikaa mummun, isomummun ja Esa-pappan kanssa joten olen itse päässyt vähän kaupungille pyörimään. Mukaan on tarttunut kaikenlaista mutta pääasiassa vain sellaista joita olin etukäteen jo suunnitellutkin ostavani.

Yksi suurimmista ostoksista oli jäätelökone. Niin uskomatonta kuin se onkin, niin sellaista ei löytynyt yhdestäkään Gran Canarian elektroniikkaliikkeestä. Eikä netin kautta tilaaminen Kanarian saarille aina onnistu sillä tullirajoitukset ovat mitä erikoisemmat. Esimerkiksi Jenkeistä lähetetty kirja oli käännytetty Kanarian tullista takaisin ja arvoa sillä oli noin 10 euroa. Jep.. Erittäin epäilyttävä lähetys...

Mieleni teki ostaa oikein kunnon jäätelökone, jossa olisi oma kompressori. Näin saisi valmista jäätelöä hieman nopeammin. Mutta Porista ei valitettavasti löytynyt kuin yhtä mallia ja hinta oli lähes 300 euroa. Jäi siis kaupan hyllylle. Mukaan lähti vähän edullisempi versio eli OBH Nordica tasty duo, jolla siis saa tehtyä kahta eri makua yhtäaikaa. Tosin kupit ovat tosi pienet, vajaa 4 desiä molemmat. Mutta kokeillaan siis tällä ja jos tuntuu, että laitteesta on hyötyä niin voihan sitä myöhemmin sitten ostaa sen kalliimman version. Tässä mallissa siis nuo kupit pitää esijäädyttää vähintään 8 tunnin ajan pakkasessa, jonka jälkeen laite pyörittää jäätelömassan valmiiksi noin 30 minuutissa. Innolla jo odottelen, että pääsen kotona testailemaan eri makuja ja versioita.


Kialle löysin myös kahdet kesäkengät. Ylhäällä olevat on superfit-merkin ja löysin ne Sokoksen alekorista -50 %. Oikea hinta näissä on 50 euroa, joten säästöä tuli mukavasti. Tosin tämän kesän malli oli hieman kauniimpi mutta pääasiassa näitä tulee käytettyä puistossa, koulussa jne joten ulkomuodolla ei niin ole väliä. Kaupunkireissuille jne. voidaan sitten laittaa jalkaan vaikka alempana olevat kangastossut, jotka ostin myös Sokokselta. Ne oli ihan tämän kevään mallia mutta hinta alle 20 euroa, joten lähtivät myös mukaan. Kyllähän Espanjassakin kenkiä myydään mutta valitettavasti ns. "kunnon" kenkiä on tarjolla huomattavasti vähemmän. Monesti kauneus kun menee käytännöllisyyden edelle. Meidän neiti kun kuitenkin pääasiassa hyppii, pomppii, juoksee, kiipeilee jne niin arkikengät silloin saavat kyllä olla vähän laadukkaammat.  Juhliin jne voi sitten laittaa vähän nätimpää jalkaan.

Ruokakaupassa käynti täällä Suomessa on aina suuri seikkailu ja saatan helposti käyttää vaikka kolme tuntia Prismassa kiertelyyn. Täällä kun on myynnissä niin erilaisia tuotteita kuin kotona Espanjassa ja pitäähän sitä kaikki tarkistaa, jos vaikka löytyy jotain mielenkiintoista kotiinviemistä. Tällä kertaa löysin Cocovin kaakaojauhetta ja kaakaovoita. Näitä on tarkoitus sitten käyttää leivonnassa ja muussa kokkailussa. Superfoodia! Raakasuklaa varmaankin lähtee ensimmäisenä kokeiluun..

Perinteiset xylitol-jutut piti myös ostaa mukaan. Purkkaa, xylitol-pastilleja ja hammastahnaa. Näitä kun ei Espanjasta todellakaan löydy. Pari pussia purkkaa täytyy vielä ostaa lisää. Näillä jos pärjätään seuraavaan reissuun asti.

Täällä Kiakin viihtyy ruokakaupassa kun saa itse työntää kärryjä. Näitäkään ei Espanjasta löydy!

Olemme saaneet nauttia aurinkoisesta säästä melkein koko reissun ajan. Ja onpa ollut muutama tosi lämminkin päivä. Mutta kyllähän pääasiassa aika viileätä vielä on.. Mutta ulkoilua on toki tullut harrastettua. Pitkät lenkit lähimetsissä ovat suomiloman luksusta. Ihanaa päästä juoksemaan hiekkateillä kun normaalisti pitää juosta kovalla asfaltilla. Kulkee juoksukin ihan eri tapaan täällä. Pääasiassa lenkit ovat olleet sellaista 5-6 kilometriä mutta kerran olen juossut vähän pidemmän 8km lenkin. Se olisi tarkoitus vielä toistaa ennen kotiinpaluuta. Muutaman kerran on kuntosalillakin tullut käytä eli lähinnä vähän pitämässä lihaskuntoa yllä bodypump-tunnilla. Huomiselle on varattu personal trainerin tuokio eli pitäisi tehdä uusi saliohjelma. Jos saisi vähän lisää tehoja treenailuun. Terassikausikin on aloitettu eli palju lämmitetty ja siinä pääsin kelluttelemaan yhtenä iltana. Olipa rentouttavaa. Viimeksi pääsin pulahtamaan paljuun viime juhannuksena mutta silloin ulkolämpötilakin oli sen verran korkea että paljusta ei nauttinut ihan samalla tavalla kuin viileänä kevätiltana. 


Aurinkoisella terassilla on muutaman kerran tullut nautittua myös aamukahvit. Tosin nyt taas aamulämpötilat alkavat olla sen verran alhaisia ettei ihan terassikahveja tarkene nauttia. Mutta viikonlopuksi on kai luvattu taas vähän lämpenevää. Toivottavasti sillä sunnuntaina olisi tarkoitus suunnata tivoliin Kian kanssa.

Loman tärkeää antia on ollut Kialle suomiystävien kanssa leikkiminen. Pikkuserkku Eevi on Kiaa muutaman päivän vanhempi ja neideillä leikki sujuikin mukavasti yhdessä. 

Herman, Niilo, Kia ja Hertta - vauhtia riitti tapaamisessa

Loman aikana on myös touhuttu isomummun, Esa-pappan ja mummun kanssa. Maanantaina kävimme myös ajelemassa Poritar-kaupunkijunalla. Hauska reissu ja hintansa arvoinen (perhelippu 6 euroa). Sillä ajeltiin torilta Kirjurinluotoon ja takaisin. Kirjurissa oli 20 minuutin tauko joten ehdimme nauttimaan myös pehmikset siinä odotellessa. 


Nyt pitää vaihtaa ulkovaatteet päälle ja suunnata naapuritilalle vähän eläimiä ihmettelemään. Sieltä löytyy hevosia, kukkoja, kanoja, vuohia jne. Kyllä maalla on mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti