tiistai 15. huhtikuuta 2014

Suomessa, Suomesta, Suomeen jne

Täällä sitä ollaan kielikylpyä viettämässä Suomessa. Tekee Kialle todella hyvää päästä kuulemaan ja puhumaan pelkkää suomea seuraavan kahden viikon ajan. Nimittäin eilen kun saavuimme niin ensimmäisenä kiinnitin huomioni siihen, että miten hassulla aksentilla Kia oikeastaan puhuu. Niin kuin ulkomaalainen.. Siihen en ole kotona sen enempää kiinnittänyt huomiota mutta nyt kun ympärillä oli enemmänkin suomea puhuvia niin aksentti korostui. Mutta eiköhän se tässä parin viikon aikana hioudu paremmaksi.

Matka meni hyvin vaikka eilinen olikin pitkä päivä. Kotoa lähdimme klo 9 ja perillä olimme klo 00.15. Ja neitihän oli vielä ihan virtaa täynnä joten nukkumaan mentiin vasta yhden jälkeen. Kia jaksoi kuitenkin koko reissupäivän tosi hienosti eikä yhtään kiukkukohtausta tullut päivän aikana. Gran Canaria-Tukholma välillä neiti otti 1.5 tunnin tirsat joten sain itsekin hetken levätä. Muuten lento meni lastenohjelmia katsoen, kirjoja lukien, tehtäväkirjoja tehden, leikkien ja vähän eväitäkin syötiin. Onneksi sentään otin Kialle omat eväät mukaan sillä Norwegianin ruokatarjonta oli hävyttömän kehno. Tarjolla oli yksi lämminateria vaihtoehto, joka sekin loppui kesken. Ja sitten yhtä lajia sämpylää tai pinaatti-kalkkuna wrap. Se kuulosti vaihtoehdoista parhaimmalta, joten ostin sen itselleni 6.50€ hintaan. Ja sinne pötkylä lensi roskiin, moista roskaa ei pystynyt syömään. Tuskin kelpaisi edes koiran ruoaksi. Sisältöä kun luki niin ymmärsi, että miksi oli niin kaameaa. Taisi olla enemmän E-koodeja kuin varsinaisia aineksia. Ja säilyvyys tuonne ensi syksyyn. Jep. Ensi kerralla siis omat eväät mukaan myös itselle.

Siihen kuitenkin vielä pari viikkoa joten nyt nautitaan Suomessa olosta ja toivottavasti kauniista kevätpäivistä. Tänään Kia vietti koko päivän kotosalla leikkien mummun ja Esa-pappan kanssa. Ja itse pääsin vähän kiertelemään kauppoja Porissa. Suurin seikkailu on aina ruokakaupassa käynti sillä tarjontaa on niin valtavasti ja aikaa menee kun kiertelee ja katselee. Nyt meni Prismassa pari tuntia ja varmasti olisi mennyt saman verran lisää jos ei olisi jo nälkä iskenyt. Ostoksiakin tuli tehtyä: n.15 kpl kirjoja Kialle, talvikengät itselle (ovh. 80 euroa mut alennuksella 25 €) ja Kialle ensi talveksi toppahousut 10 eurolla. Myös juoksutakki tarttui matkaan 40% alennuksella eli hintaa jäi reilut 20 euroa. Aina hyödynnän nämä menneen kauden viimeiset alennustavarat ja aina on löytynyt paljon juttuja mukaan vietäväksi.. Seuraavaksi pitää mennä matkalaukkuostoksille sillä tavaraa on lähdössä mukaan melkoinen määrä. Olen mm. tilannut yhden muovisen lattiamaton kokoa 160x230cm. Espanjasta kun ei sopivaa löytynyt. Tai vastaava olisi maksanut 300 euroa enemmän. Kun täällä sai 99 eurolla. Ei paha, jaksan siis kantaa mukana. Ja menee vielä niin pieneksi että mahtuu matkalaukkuun! Tuttuun tapaan myös jotain ruokaa tulee varmaan kannettua mukana takaisin, ainakin sinappia ja chili-tonnikalaa. Olin nimittäin viimeksi ostanut kassin täyteen ja unohtanut sängyn alle. Eli josko tällä kertaa päätyisivät kotiin asti..

Huomenna taas uusi päivä ja suunta vie taas Poriin. Ensin isomummun luo vierailulle ja myöhemmin tapaamaan ystäviä. Ja ehkä voisi vähän yrittää urheillakin huomenna. Joko juoksemaan tai salille siis. Tänään oli vähän turhan kylmä tuuli joten juoksut jäi väliin mutta Kia ulkoili urheellisesti useamman tunnin ajan. Reipas tyttö!
                     
                                                  Kia ja kekseliäs tapa kulkea lentokentällä

Lentomatkan puuhailuja 

Terveellistä purtavaa Norwegianin tapaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti