sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kanoja ostoskeskuksessa ja rantaelämää - siitä on viikonloppu tehty

Aina perjantaisin sähköpostiini saapuu tiedote kyseisen viikonlopun lastentapahtumista Las Palmasissa. Itse asiassa en edes tiedä, että mikä järjestö tätä ylläpitää mutta hienoa, että joku moista työtä jaksaa tehdä. Aika urakka olisi nimittäin itse yrittää kaikkia vaihtoehtoja kartoittaa. Osa tapahtumista on kaupungin järjestämiä kuten aina sunnuntaisin Doramas-puistossa olevat maksuttomat esitykset. Mutta täällä myös ostoskeskukset järjestävät paljon ohjelmaa - hyvä tapa houkutella lapsiperheitä ostoskeskuksen uumeniin ja todennäköisesti jotain tulee aina ostettua samalla reissulla... Paljon myös konsertteja ja teatteriesityksiä on tarjolla. Monet kerrat olemme bonganneet mielenkiintoista puuhaa viikonlopuksi tämän avulla.

Tällä kertaa silmiini osui parikin mielenkiintoista tapahtumaa: lauantaina lapsille suunnattu ooppera-esitys sekä koko ensi viikon jatkuva minimaatila La Ballena-ostoskeskuksessa. Tuo lasten oopperra kuulosti varsin mielenkiintoiselta mutta valitettavasti liput olivat jo loppuneet siinä vaiheessa kun päätöstä tein lauantai-aamulla. Niinpä suuntasimme sitten lauantaina tuohon läheiseen La Ballena -ostoskeskukseen eläimiä katsomaan. Tällä kertaa esillä oli lähinnä vähän pienempiä eläimiä kuten kanoja ja kukkoja, kaneja, vuohia ja lampaita. Edellisessä vastaavassa tapahtumassa Las Arenas-ostoskeskuksessa oli esillä jopa lehmiä ja hevosia. Mutta ihan kivasti saimme siellä aamupäivän kulumaan ja pitihän sitä samalla myös vähän shoppailla kun ostoskeskuksessa kerran oltiin... Mukaan lähti pari Minnie Mouse-mekkoa Kialle koska neidillä on tällä hetkellä menossa mekko-kausi. Jos neiti vaan itse saa valita (kuten yleensä annan valita parista vaihtoehdosta ja vältämme näin vaatteista taistelun) niin tällä hetkellä mekot ovat ihan ykkösiä. En tiedä, että onko prinsessa-buumilla jotain vaikutusta asiaan vai sillä, että monta kuukautta on jo joutunut kulkemaan pitkät housut jalassa. 

Lauantai-iltapäivällä ehdimme myös hieman askartelemaan Kian kanssa ja tällä kertaa tuloksena oli tipu-aiheisia kortteja lähestyvän pääsiäisen kunniaksi. Teimme pesusienestä pyöreän leimasimen ja sormiväreillä saimme tehtyä tipuille päät. Sen jälkeen leikkasimme oranssista kartongista nokat ja liimasimme silmät. Ja loppusilaus tuli muutamasta höyhenestä. Helppoa, tarpeeksi yksinkertaista ja mukavaa puuhaa johon Kiakin jaksoi ongelmitta keskittyä. Kohta pitääkin suunnata taas askartelukauppaan ostoksille sillä materiaalilaatikko ammottaa kohta tyhjyyttään.


Kia päätti jatkaa askartelun jälkeen taiteellisissa tunnelmissa ja tämän kauniin vaaleanpunaisen teoksen neiti ehti työstää sinä aikana kun itse kävin laittamassa pyykit koneeseen ja toiset kuivuriin. 

No, onneksi taikasienellä lähti seinä melko puhtaaksi. Ei siitä ihan uudenveroista enää tullut mutta aika hyvä kuitenkin.

Sunnuntaille olimme sopineet ystäväperheiden kanssa tapaamisen saaren eteläosaan, Anfi del Marin rannalle. Tästä on tullut yksi meidän suosikkipaikoista tällä saarella. Monille oli ensimmäinen kerta tällä rannalla (kaikki neljä muuta perhettä ovat muuttaneet tänne viimeisen 6 kk sisällä) mutta ei taatusti viimeinen. Nyt jo puhuttiin seuraavasta rantapäivästä! Valitettavasti se taitaa jäädä meiltä Kian kanssa väliin koska huhtikuun loppuosa menee meiltä vähän toisenlaisissa maisemissa. Mutta Suomi-reissun jälkeen sitten...

Näistä ystäväperheiden tapaamisista on tässä viime kuukausien aikana tullut jo tapa ja on mahtavaa, että meillä on jo tämä ystäväpiirimme täällä. Varsin yksinäistä voisi olla ilman näitä ihmisiä. Suurin osahan muutti tänne meidän tapaan Fuerteventuralta mutta muutama perhe on tullut myös Lanzarotelta. Eli Jesuksen työkavereita siis kaikki joten tunsimme tietysti jo etukäteen. Tänään seurueessa oli kahdeksan lasta, joten mahtavaa että lapsilla on paljon leikkikavereita.Sää oli jälleen mahtava - aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöä oli mukavat 25 astetta. Juuri sopivasti ettei ollut liian kuuma vaan jaksoimme rannalla touhuta peräti 4 tuntia. Mukaan otimme myös SUP-laudat ja niille olikin ahkerasti käyttöä. Nimittäin seurueestamme valtaosa harrastaa jotain vesiurheilulajia (leijasurffaus, surffaus, SUP, sukellus) ja valtaosa useampaa lajia. Itse asiassa aikuisista taisi vain kaksi naispuolista olla sellaista, jotka eivät harrasta mitään näistä. Eli varsin vauhdikas seurue siis meillä.. Monesti olemme puhuneet, että olisi mahtavaa lähteä porukalla joskus jonnekin kauemmas reissuun, jossa pystyisi yhdistämään edes osan näistä lajeista. Mutta eihän se helppoa ole saada kaikkien lomia onnistumaan samaan aikaan. Mutta jos tämä onnistuisi, niin sopiva kohde voisi olla vaikkapa Mauritius :-)   Siellä kävimme Jesuksen kanssa vuonna 2010 ja pidimme paikasta kovasti. Silloin reissu keskittyi puhtaasti leijasurffaukseen ja sukellukseen mutta myös muihin vesiurheilulajeihin siellä on hyvät mahdollisuudet. Ja paikka sopii myös mainiosti niille, jotka eivät urheilusta niin välitä. Ja lastenkin kanssa ihan ok kohde matkustaa sillä saari vaikutti hyvin turvalliselta. Lentomatka toki on pitkä mutta toisaalta aikaeroa ei ole kuin yksi tunti, joten se tekee reissaamisesta hieman helpompaa. Ja onhan se reissaaminen lasten kanssa helpompaa, jos seurana on muitakin lapsia. Hienosti tuo tenevaseurue käyttäytyi tälläkin kertaa ja lounas Bella Pasta- ravintolassa onnistui ilman minkäänlaisia ongelmia. Jopa kristallilasit säilyivät ehjinä ja vedet laseissa koko porukalla.


Pastaa nautittiin viikonloppuna myös kotona eli lauantain lounas oli "pastanara" eli tuorepastaa carbonara-tyylisellä kastikkeella.  Ei ihan perinteinen carbonara vaan a la Miia eli lisättynä pienellä twistillä - kastikkeessa siis savupekonia, ilmakuivattua kinkkua, kananmunia, parmesan-juustoa, suolaa, mustapippuria sekä ripaus sweet chili-kastiketta). Ja yhdistelmä toimi - ainakin meidän makunystyröille. Ehkä vannoutuneimmat italia-kulinarismin ystävät pitävät yhdistelmää täysin järkyttävänä mutta meille maistuu. Pienestä chili-potkusta huolimatta maistui jopa Kialle erinomaisesti. Annos ei ehkä ulkonäon puolesta ollut mitään masterchef-tasoa mutta sen siitä saa kun yrittää leikata pastaa käsin ja kiireellä. Ateria kuitenkin valmistui 20 minuutissa (taikinaa lukuunottamatta) joten varsinaista pikaruokaa siis. 


Lauantai-iltana nautimme jauheliha-quinoa täytteisiä munakoisoja. Tämä on itse asiassa yleensä ihan arkiruokaa, sillä valmistuminen sujuu myös todella nopeasti. Tätä yleensä teemme silloin kun aikaisemmalta aterialta on jäänyt quinoaa jäljelle, joten sitä käytämme täytteeseen. Ja lisäksi sitten kasviksia tai lihaa, mitä sattuu olemaan tarjolla. Tällä kertaa paistoin ja maustoin jauhelihaa, sekoitin sen quinoaan ja jälleen kerran ripaus sweet chili-kastiketta makua antamaan. Se on meillä yksi käytetyimmistä mausteista. Munakoisot saivat esikäsittelyn mikrossa eli puukolla viilto kylkeen ja munakoisot lautaselle. Sitten vaan mikroon ja kypsennystä täydellä teholla noin 20 minuuttia. Kun ovat pehmenneet sopivasti, ei muuta kuin halkeama auki, täytteet sisälle, juustoa päälle ja vielä 15-20 minuuttia uunissa kunnes ovat pehmenneet täydellisesti ja juusto saanut sopivasti väriä. Ei ehkä kaunein mahdollinen ruoka mutta herkullista.


Nyt on taas viikonloppu touhuttu mukavia, joten huomenna on paluu arkeen. Eli Kia kouluun ja itse suuntaan taas salille. Hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti