tiistai 8. huhtikuuta 2014

38 vuotta eikä suotta

Mihin ne vuodet oikein katoavat? Juurihan sitä olin 25-vuotias ja lähdin innoissani matkaoppaaksi maailmalle. Ratkaisu, joka silloin varmasti yllätti monet. Mutta itse olin aina unelmoinut työskentelystä ja asumisesta ulkomailla ja vuonna 2001 tuli sitten juuri täydellinen hetki jättää Suomen maisemat ja suunnata Aurinkomatkojen väreissä Espanjaan opastelemaan. Ja sillä tiellä olen edelleen.. Eikä ole tarvinut hetkeäkään katua tuota päätöstä. Olen superonnellinen - ihana puoliso, ihana tytär ja kaikinpuolin ihana elämä. Toki sukulaiset ja suomi-ystävät ovat kaukana mutta kaikkeahan ei voi aina saada. 

Syntymäpäivää en ole kovin suurin elein tänään juhlinut- seuraavan kerran voin sitten juhlia kunnolla parin vuoden päästä kun 40 tulee täyteen. Nyt siis ihan vain normaali arkipäivä pienellä ripauksella juhlintaa. Jesus toki ehdotti kylpyläpäivää etelässä ja lounasta suosikkiravintolassa mutta ne jäivät nyt tällä kertaa väliin. 

Aamun aloitin normitapaan kuntosalilla - ensin Cooperin testi ja päälle body pump-tunti. Viime kuukausien aikana olen yrittänyt juosta hieman normaalia enemmän sillä se on erinomaista treeniä. Mutta tosi asiassa juoksemisesta en pidä ollenkaan. Ehkä tylsintä puuhaa ikinä.. Helmikuussa juoksin testissä 2200 metriä ja nyt oli jo parantunut 2400 metriin. Ei huono suoritus mutta vähän vielä olisi parantamisen varaa. Joten ei auta kuin jatkaa juoksutreenejä. Päälle vielä body pump ihan kunnon painoilla (jalat 20kg, rinta 15 kg, selkä 20kg, ojentajat 5kg, hauikset 10 kg, olkapäät 10kg). Sen verran hyvä treeni, että iltapäivällä sai hyvällä omalla tunnolla herkutella synttärikakkua. 


Ihan tyytyväinen kyllä saa olla, että fyysisesti olen vähintään samassa kunnossa kuin 20 vuotta sitten. Jos en jopa paremmassa. Ja silloin sentään tuli pelattua suht aktiivisesti ringetteä, jääkiekkoa ja kaukalopalloa.  Nyt treenailen ihan vain omaksi iloksi. Toki välillä on käynyt mielessä, että olisi kiva saada treenailuun joku tavoite mutta kun tuo juoksi ei houkuttele niin ainakin puolimaratonit, triathlonit ym. voin unohtaa. Mutta onhan tuo kivaa treenata ihan vain hyvän olon vuoksi. 

Nämä otokset ovat UKP:n kaukalopallo-joukkueen kalenterista vuodelta 1996 (ikää silloin 20v.) 


Syntymäpäivälahjaksi sain Kialta ja Jesukselta Escadan hajuveden sekä Kian taiteileman kortin. 

Ja kakuksi valikoitui lapsuuden suosikkikakkuni eli mansikka-marenkikakku. Marengit tein itse mutta Jesus ja Kia kokosivat kakun. Hyvää oli ja kakun kera maistui lasillinen jääkylmää proseccoa. Nam!  


Ja päivän kruunasi iltapäivän pulahdus uima-altaaseen koko perheen kera. Itse asiassa uintikausi alkoi jo eilen ja yllättävän lämmintä oli vesi altaassa vaikka on vasta huhtikuu. Ei se paljon lämpimämpää ollut viime kesänäkään. Mutta nyt on jo melkein viikon verran paistanut aurinko lähes kirkkaalta taivaalta, joten nopeastihan tuo allasvesi siitä lämpenee. Ihanaa, että kevät on viimeinkin saapunut! 


Aurinkoista huhtikuuta kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti