sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viikonlopun puuhailuja

Olipa ihana yllätys herätä lauantaina ilman suurempia lihaskipuja. Olin nimittäin varautunut siihen, että perjantaisen bodytec-kokeilun jälkeen lihaksissa tuntuisi ihan reippaasti (personal trainerit myös pelottelivat eilen ihan kunnolla...) mutta mitään suurempaa oireilua ei onneks ollut. Joko olen ihan kohtuukunnossa tai sitten en vain tehnyt liikkeitä tarpeeksi hyvin.  No, hyvä puoli oli se, että pääsin lauantaina testaamaan täysillä uuden body pump 89 -ohjelman.
                                                 
                                karnevaalien kunniaksi myös ohjaajat karnevaalitunnelmissa 


Uusi ohjelma oli ihan ok ja selvästi jatkoa edelliselle - kuten tapana on.. Mutta tällä kertaa musiikki ei oikein vakuuttanut, ainakaan näin ensimmäisellä kuuntelukerralla. Mistään kappaleesta ei tullut kunnon kicksejä, joten varmaan seuraavat 3 kuukautta pumppi tulee houkuttelemaan normaalia vähemmän. 

Tällä kertaa uusin combat jäi testaamatta sillä suunnitelmissa oli rannalle lähtö. Ja suunta oli taas kerran kohti etelää sillä Las Palmasissa ei rantakelejä edelleenkään näkynyt.  No, eipä sitä aurinkoa ollut tällä kertaa muuallakaan mutta toki lämpöä toki oli Salinetasin rannalla n. 4 astetta enemmän kuin Las Palmasissa, joten rannalla oli ihan mukavat oltavat vaikka aurinko ei paistanutkaan. 


Kia touhusi pari tuntia pääasiassa abuelo Pedron (Jesuksen isän) kanssa, joten itse vain rentouduin ja lueskelin iphonelta kirjaa. Olen muuten jäänyt ihan koukkuun noihin e-kirjoihin ja niitä lueskelen Elisa-kirja sovelluksen kautta. Rahaa menee kuukausittain ihan kiitettävästi mutta niin sitä meni ennen ihan normaaleihinkin kirjoihin. Mutta niin kätevää kun kirja on mukana aina eikä tarvitse enää kirjaa raahata laukussa erikseen. Ihan huippua! Viime aikoina on tullut luettua mm. seuraavia kirjoja:

Jarkko Sipilä: Muru, Valepoliisi, Todennäköisin syin, Likainen kaupunki sekä Suljetuin ovin
Max Manner: Vapauttaja sekä Revanssi
Horth&Rosenfeldt: Tunturihauta, Oppipoika sekä  Mies joka ei ollut murhaaja 
Dan Brown: Inferno
Lars Kepler: Nukkumatti sekä Tulitodistaja
Marko Kilpi: Kadotetut sekä Jäätyneitä ruusuja 

Yleensä käy niin, että kun käsiin sattuu joku hyvä kirja niin se tulee luettua joskus jopa parissa päivässä. Jos vain aika antaa periksi... Ja jos kirja on hyvä, niin silloin tulee luettua heti perään saman kirjailijan muutkin kirjat. Näin on käynyt useiden kirjailijoiden kanssa. Juuri tällä hetkellä on menossa putkeen kolmas eli viimeisin teos Horth&Rosenfeldtin kirjoista. Pääasiassa tulee luettua dekkareita mutta toki välillä joku muukin joukkoon eksyy. 

Lauantai-illan ratoksi askartelin vielä Kialle vähän uutta Montessori-tyylistä touhuttavaa eli kehittelin duploista kaikenlaisia juttuja. Vielä pitää muutamia juttuja kehitellä mutta sitä ennen pitänee hankkia lisää duploja, jotta jää vielä vähän rakennuspalikoitakin.Sunnuntai aamupäivällä suuntasimme Parque Doramas- puistoon, joka on yksi  meidän suosikkipuistoista tässä kaupungissa. Kaunis, vehreä puistoalue jossa on lasten leikkipuisto, kala-allas sekä pari kahvilaa. Sunnuntaisin siellä on myös maksutonta ohjelmaa - kansantanssia & musiikkia vanhemmalle väelle sekä nukketeatteri/teatteri/pelle tmv. lapsille. Tällä kertaa seuraksi liittyivät Jesuksen vanhempien lisäksi myös ystäväperhe, joten Kialla oli kavereita seurana. Ja mikä parasta, sade-ennusteista huolimatta saimme nauttia ihanan aurinkoisesta ja kauniista säästä!


                                     Kia ja ystävät Martina & David

                                       Kalalammikon hyvin syöneet pikkukalat

                                                 


Puiston jälkeen suunnistimme suoraan lounaalle läheiseen Segundo Muelle- ravintolaan, jossa olimme aikaisemmin jo illallistaneet Jesuksen kanssa. Tämä on ollut yksi parhaista ravintoloista täällä, joten halusimme viedä Jesuksen vanhemmat sinne testaamaan moderneja perulaisia herkkuja. Heille perinteiset perulaiset ruoat ovat tuttuja koska asuivat siellä aikoinaan muutaman vuoden (Jesuksen ollessa n. 2-4 vuotias). Jesuksen isä piti kovasti mutta äiti on enemmän perinteisen keittiön kannattaja - niin ravintoloissa syötäessä kuin kotona kokkailtaessa. Itse olimme jälleen Jesuksen kanssa todella tyytyväisiä - makit passionhedelmäkastikkeella olivat jälleen kerta kaikkiaan herkullisia. Tämä on yksi parhaimmista asioista, joita olen koskaan syönyt! Myös ceviche de mariscos a los tres ajíes eli merenelävät -ceviche kolmen chilin kastikkeessa oli todella maukasta ja sitä pitää tilata myös seuraavalla kerralla. Ja tänne ravintolaan varmasti myös palaamme taas uudelleen. Ja ensi kerralla kenties useamman ystäväperheen kanssa sillä ravintolassa on viikonloppuisin maksuton lastenhoitopalvelu eli terassi oli valjastettu lasten käyttöön ja siellä erikseen ohjaajat järjestämässä tekemistä lapsille. Mikä mahtava idea!

Muiden nauttiessa siestaunista, itse nautiskelin rauhallisesta hetkestä keittiössä. Ensin kävi pikasämpylöiden resepti uudelleentestauksessa ja lisäksi tein kokeilumielessä suklaa-passionhedelmä kääretorttua. Molemmat maut kun ovat Jesuksen lemppareita niin päätin kokeilla että miten ne soveltuvat yhteen. Etukäteen luin lukuisia reseptejä, joissa kehuttiin makuyhdistelmää mutta itse en ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen. Mielestäni passionhedelmä sopii paremmin vaikka juustokakkuun tai esim. valkosuklaan kera. Tai ainakaan tällä reseptillä ei tule päätymään tulevaisuudessa suklaakakkujen väliin. Varmaankin siis Jesuksen kakkuun päätyy jotain muita makuja, ehkäpä suklaa- ja metsämarjamoussea. Mutta aina pitää kokeilla - eihän sitä muuten tiedä!


Viikonlopun päätteeksi kävimme vielä Kian kanssa kuntosalin kylpylässä uimassa, joten viikonloppu on ollut varsin täydellinen. On oltu rannalla, herkuteltu ravintolassa, kokkailtu kotona, touhuttu kotona ja leikkipuistossa, leivottu ja käyty uimassa. Huomenna taas paluu arkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti