maanantai 17. maaliskuuta 2014

Vieraita tulossa ja matkasuunnitelmia

Jesuksen vanhemmat lähtivät viime torstaina kohti Madridia ja nyt on vuorossa vieraita Suomesta! Eli keskiviikkona saapuu paras ystäväni perheineen. Ihanaa saada Katja, Matti ja Niilo tänne kyläilemään. Harmi vain, että sääennusteet eivät vieläkään lupaile mitään kesäkelejä mutta onneksi etelässä on rantakelit, joten sinne varmasti sitten suuntaamme useampana päivänä. Lisäksi tietysti pitää tehdä vähän Las  Palmas kiertoajelua / kävelyä, shoppailuakin varmasti vähän tulee harrastettua, kuntosalillakin taatusti käydään ja tietysti vietetään aikaa ihan vain seurustellen ja herkutellen. Kia saa leikkikaveriksi Niilon, jolla on ikää 6 kk enemmän eli varmasti vauhtia tulee riittämään kun kaverukset pääsevät vauhtiin! Eli mukava viikko varmasti tulossa.

Vierailun jälkeen suunnitelmissa on viikonloppu Fuerteventuralla, jos vain sääennusteet lupaavat sopivan tuulista keliä. Pakkaamme leijasurffausvälineet ja muut tavarat autoon ja hurautamme laivalla pari tuntia naapurisaarelle. Tätä vierailua kovasti jo odotamme sillä viimeisestä kitesurf-sessiosta on luvattoman pitkä aika. Ja muutenkin on kiva päästä käymään vanhassa kotikaupungissa. Näin säilyy Kiallakin muistot siitä, että siellä on joskus tullut asuttua.

Huhtikuussa onkin sitten edessä parin viikon reissu Suomeen. Tosin matkaan lähdemme kaksin Kian kanssa sillä Jesuksella työkiireet estävät lomailun tällä hetkellä. Mutta pääsiäisen aika on kuitenkin sopiva hetki tehdä reissu sillä Kialla on joka tapauksessa viikko lomaa koulusta. No, viikon takia ei Suomeen asti kannata lähteä joten pari viikkoa sitä reissussa sitten ollaan. Vielä kun löytyi sopiva ja kohtuuhintainen lentoyhteyskin Tukholman kautta, jossa pysähdytään sekä meno- että paluumatkalla. Mutta sieltä kun pääsee suoraan Poriin lentäen niin kokeillaan nyt sitten vaihteeksi sitä kautta. Hintaa lennoille tuli yhteensä vajaa 650 € kahdelta henkilöltä, joten sikäli varsin kohtuuhintainen yhteys. Tuo Norwegianin tuli Kanarian lentomarkkinoille on kyllä laskenut mukavasti noita hintoja ja nykyään halvimmillaan tänne pääsee alle 100 € / suunta. Tosin noita paikkoja on aina rajoitusti tarjolla mutta kun ajoissa varaa ja pystyy katsomaan halvimmat lentopäivät, niin silloin on mahdollisuus tännekin matkustaa tosi halvalla.

Suomen reissun jälkeen meille on sitten taas tulossa vieraita eli toukokuun alussa tulee Jesuksen veli Pedro poikansa Pedron kanssa. Kian serkkupojalla on ikää jo 5-vuotta mutta siitä huolimatta serkukset tykkäävät kovasti leikkiä yhdessä ja huomaa, että ovat tärkeitä toisilleen. Valitettavasti kovin usein eivät kuitenkaan pääse yhdessä touhuamaan koska asuvat mantereella. Viimeksi pääsivät yhdessä touhuamaan tammikuussa, kun olimme vierailulla Malagassa.

Muita vierailuja tai reissuja ei vielä ole lyöty lukkoon mutta parhaillaan yritämme löytää Jesukselle lomaviikkoja jäljellä olevista vaihtoehdoista (Jesus kun pääsee valitsemaan lomat viimeisenä) ja niitten perusteella sitten kehitellä jotain suunnitelmaa vuoden reissuista. Tämä meidän elämä on aina vähän tällaista reissujen suunnitellua kun lomaa Jesuksella on pitkin vuotta eli yleensä ei pysty pitämään kahta viikkoa pidempää aikaa putkeen. Eikä aina edes sitä.. Joten etukäteen sitten pitää vähän suunnitella, että minnekin voisi aina milloinkin suunnata. Kun vuodessa pitää kuitenkin 1-2 kertaa käydä Suomessa ja saman verran ainakin Madridissa. Lisäksi Malagassa pyrimme käymään ainakin kerran vuodessa koska Jesuksen Pedro-veli asuu siellä. Ja näiden lisäksi sitten pyrimme tekemään vuodessa aina jonkun lumilautailureissun ja/tai leijasurffausreissun. Olemmepa joskus jopa pystyneet yhdistämään nämä lajit yhteen reissun - silloin olikin melkoinen Euroopan kiertomatka. Fuelta lensimme Gran Canarian kautta Malagaan, jossa kävimme häissä. Sieltä suuntasimme Pariisiin lentäen, jossa olimme muutaman päivän. Sieltä junalla Grenobleen, josta vuokra-autolla Ranskan Alpeille ja Les Deux Alpes- nimiselle jäätikölle, jossa lumilautailimme ja maastopyöräilimme 5 päivän ajan. Siellä todellakin itse kylässä oli kesä ja alarinteet maastopyöräilykäytössä mutta ylhäällä jäätiköllä oli täysi talvi ja pääsi lumilautailemaan loistavissa olosuhteissa. Sieltä matka jatkui vuokra-autolla edelleen Marseilleen, jossa viivyimme yhden yön ja kävimme nauttimassa kaupungin kuuluisuutta eli bouillabaisse-keittoa. Matka jatkui lentäen kohti Malagaa, josta jatkoimme autoillen Espanjan eteläkärkeen eli Tarifaa. Siellä vietimme kolme päivää leijasurffaten, jonka jälkeen matka jatkui Jerezin kaupunkiin, jossa silloin juhlittiin Jesuksen veljen häitä. Ja parin päivän häähumun jälkeen suuntasimme vielä takaisin Malagaan, josta lensimme Gran Canarian kautta takaisin Fuerteventuralle. Yksi ehdottomasti upeimmista reissuista, joita olemme Jesuksen kanssa tehneet. Tämä reissu tosin tehtiin ennen Kia syntymää sillä moiseen seikkailuun emme ehkä olisi vielä Kian kanssa lähteneet. Mutta varmasti kohta alkaa neiti olemaan jo valmis siihenkin - sen verran noita reissuja on jo takana...

Tässä vielä muutama kuvamuisto tuolta reissulta (kesä-heinäkuussa 2009)

                                       Häissä Marbellassa

                                          Seinen risteilyllä Pariisissa

                            Näkymät majapaikan parvekkeelta Les Deux Alpes -kylässä

                                   Les Deux Alpesin jäätikkö kesäkuussa

                                        Maasto (alamäki) pyöräilyä alarinteillä

                                       Herkuttelua ravintolassa Marseillen rantakadulla

                                        Leijasurffausta Tarifan rannalla
 
                                       Jesuksen veljen häät Jerezissä

Näitä vanhoja reissukuvia katsellessa iskee kyllä aina kova matkakuume joten ei muuta kuin kalenteri käteen ja noita Jesuksen mahdollisia lomaviikkoja suunnittelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti