sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Vieraita Suomesta

Tämä viikko on kulunut hieman normaalista poiketen sillä saimme keskiviikkona vieraita Suomesta. Paras ystäväni Katja, hänen puolisonsa Matti sekä poika Niilo, reilut 3 vuotta. He asustelivat ensimmäiset 3 päivää meidän kotonamme joten Kialla on riittänyt tällä viikolla leikkiseuraa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on siis riittänyt. Neiti oli kuitenkin koulussa ihan normaalisti aamupäivät jotta arkirutiinit eivät menisi ihan sekaisin. Torstaina heillä oli myös koulusta mielenkiintoinen vierailu läheiseen taidemuseoon, jossa olivat käyneet tutustumassa maalauksen ja taiteen maailmaan. Harmi kun en päässyt kärpäseksi kattoon sillä olisi ollut mielenkiintoista nähdä ja kuulla, että mitä siellä touhusivat. Opettajien mukaan vierailu oli ollut erittäin onnistunut ja lapset olivat koko vierailun ajan (eli reilut puoli tuntia) jaksaneet keskittyä asiaan. He olivat päässeet näkemään pari erilaista taulua ja jokainen sitten oli kertonut, että mitä siinä näkee. Oli kuulemma ollut varsin erilaisia versioita. Lopuksi museon edustaja oli sitten kertonut tarinaa tauluista jne. Mahtavaa, että tekevät tällaisia vierailuja jo näin pienten lasten kanssa sillä kaikki uudet kokemukset vain kartuttavat tietoja ja taitoja. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa jälleen keittiotuokio, jota pääsen vetämään. Sen piti itse asiassa olla jo tällä viikkolla mutta siirtyi sitten tuon taidetuokion tilalta ensi viikkoon. Parempi näin.

                                         Tämän näyttelyn teoksiin kävivät tutustumassa
                         
Aika mahtavaa, että taidemuseossa on oma osastonsa lapsille. Sinne on valittu vain muutamia, lapsille paremmin soveltuvia teoksia. Ja jos niistä vielä kerrotaan mielenkiintoisella tavalla, niin vierailu on varmasti lapsillekin elämys. Kuva ei ole Kian kouluryhmästä vaan näyttelyn lastenosaston avajaispäivältä.




Vierailijoiden ansiosta olemme tällä viikolla nauttineet jo pari kertaa rantaelämästä. Tosin molemmilla kerroilla jälleen kerran oli suunnatava saaren eteläosaan. Pilvimassa jaksaa edelleen roikkua tässä Las Palmasin yllä eikä sitä aurinkoa näy kuin satunnaisesti. Lisäksi tuuli puhaltelee pohjoisesta aika viileästi, joten rannalle ei täällä ole vieläkään mitään asiaa. Harmi. Olisihan se ollut kivaa, että vieraat olisivat päässeet nauttimaan auringosta ja rantaelämästä täällä Las Palmasissakin. No, valitettavasti säihin emme voi vaikuttaa. Mutta onneksi sitä aurinkoa on löytynyt hyvinkin läheltä. Eilen ajoimme saaren eteläosaan ja samalle Amadoresin rannalle, jossa juuri viikko sitten kävimme viettämässä rantapäivää. Siellä saimme nauttia ihanan aurinkoisesta, lämpimästä ja tuulettomasta päivästä ja vieraatkin nauttivat ihan täysillä.


Rantaelämän lisäksi olemme tutustuneet Las Palmasiin, Katjan kanssa kävimme vähän shoppailemassa ja eilen illalla miehet puolestaan kävivät vähän tutustumassa iltaelämään. Kuntosalillakin ehdin Katjan kanssa piipahtamaan torstaina, joten ihan ilman treenailua ei ole viikko sentään mennyt. Onneksi on nuo Les Mills-lisenssitunnit molempien kuntosaleilla, joten on helppo käydä salilla missä päin maailmaa tahansa kun tuntien ohjelma on joka puolella aivan sama.






Tämä sateinen sunnuntai vietetään varmaankin ihan rauhallisesti. Käydään ehkä kuntosalin uima-osastolla lasten kanssa vähän pulikoimassa, jotta pääsevät edes altaassa nauttimaan lämpimästä vedestä. Ulkoaltaisiin tai mereen kun ei vielä tähän vuodenaikaan tarkene mennä uimaan. Ja huomenna ehkä sitten vierailu läheiseen Arucasin kaupunkiin ja rommitehtaalle. Myös Trianan ostoskävelykatu pitää vielä käydä kiertämässä. Ja ainakin yksi rantapäivä varmasti vielä vietetään ennen kuin vieraat lähtevät kotimatkalle keskiviikona.

Vauhdikas viikko siis menossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti