torstai 13. maaliskuuta 2014

Synttärijuhlintaa...

Tämä viikko on mennyt enemmän ja vähemmän Jesuksen synttäreiden parissa - tiistaina oli itse juhlapäivä mutta vasta tänään meillä oli vieraita sitä juhlistamassa. Eilinen meni leivonnan parissa ja maanantaina suunniteltiin juhlapäivän tarjottavia, joten joka päivälle on riittänyt puuhaa. Loppujen lopuksi päädyimme nauttimaan lounaaksi minihampurilaisia, koska ne ovat helppoja, nopeita ja herkullisia. Valitettavasti niistä ei tullut kuvia otettua mutta melkoisia taideteoksia oli lautasilla. Hampurilaisleipä ja pihvi oli tietysti kaikilla sama mutta täytteitä jokainen sitten laittoi oman maun mukaan ja pöydässä valikoimaa riitti... Salaattia, rucolaa, tomaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, maustekurkkuja, kurkkusalaattia, tuorekurkkua, karamellisoitua sipulia, paahdettua sipulia, majoneesia, valkosipulimajoneesia, BBQ-kastiketta, chilikastiketta, sinappia, dijon-sinappia, ketsuppia, cheddar-juustoa, vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, briejuustoa jne. Olipa herkullista! 

Kaikeksi onneksi saimme tänään nauttia ihanasta, aurinkoisesta säästä joten pystyimme viettämään juhlia takaterassilla. Ostimme pari päivää sitten Ikeasta valtavan Seglarö -aurinkovarjon, joka on ihan must tuolla takaterassilla. Nimittäin ilman sitä ei siellä pystyisi olemaan aurinkoisella säällä, ei edes näin maaliskuussa! Terassi on sen verran suojainen, että aurinkoisella säällä lämpötila nousee tukalan kuumaksi ilman mitään suojaa. Mutta tuon varjon avulla pystymme nyt nauttimaan terassista huomattavasti enemmän. 


                                         Ystäväperheet koolla

Jälkiruoaksi nautimme suklaakakkua (sankarin lempparia), jossa täytteenä oli lemon curdia, suklaamoussea sekä mansikkamoussea. Hyvä yhdistelmä suklaan tuhtia makeutta sekä sitruunan ja mansikoiden kirpeyttä. Ja lisäksi tarjolla oli sitruuna cupcakeja. Leivonnaiset onnistuivat ihan kohtalaisesti vaikka suklaakakun kanssa meinasi usko loppua. Jostain syystä en ole onnistunut vielä löytämään sellaista suklaakakkupohjaa, johon olisin täysin tyytyväinen. Aina on joku ongelma - tällä kertaa pohja ei kohonnut kunnolla, joten jouduin tekemään loppujen lopuksi kaksi kakkua. Ja toinen taas oli kovin mureneva.  Pitää ilmeisesti jatkaa vielä testailuja ja paremman reseptin etsintää/kehittelyä. Tai omien taitojen hiontaa... No, onneksi kakku kuitenkin onnistui loppujen lopuksi ihan hyvin. Kostutus onnistui loistavasti ja täytteet olivat myös maukkaita. Koristelun kanssa oli myös pienoisia ongelmia eikä kakusta tullut ihan sen näköinen kuin mitä olin etukäteen suunnitellut. Mutta tärkeintä oli, että kakku maistui hyvälle! Harjoituksia pitää kuitenkin jatkaa sillä täytekakut ovat selvästi vielä iso heikkous näissä omissa leivontataidoissa. Muffinssit ja cupcaket onnistuvat melkeinpä aina ja niiden valmistaminen sujuukin nykyään jo vauhdilla ja rutiinilla. 

                                         sitruuna cupcakes

mansikka-suklaa täytekakku 

                                                   rakas Jesus 41 vuotta

Juhlat olivat onnistuneet - lapset leikkivät tyytyväisinä yhdessä eikä talo ollut edes pahasti sekaisin juhlien jälkeen vaikka touhamassa oli viisi alle kouluikäistä tenavaa. Lapset ovat tuttuja keskenään jo Fuerteventuran ajoilta, joten touhuavat jo mukavasti ihan keskenään. Ja me vanhemmat saimme seurustella ihan rauhassa. On kyllä ihanuus, että olemme päässeet Kian kanssa jo siihen ikään ettei koko ajan tarvitse olla perässä vaan neiti on jo hyvin itsenäinen monessakin asiassa. 

Nyt talo on siivottua ja  tyhjä (tyhjä kaikista vieraista sillä myös Jesuksen vanhemmat lähtivät tänään kohti Madridia),  joten on hetki aikaa rauhoittua ja sitten petiin. Huomenna odottaa kuntosalilla taas personal trainerin vetämä body tec-sessio, joten tämänpäiväiset herkuttelukalorit saavat kyytiä! 

Viikonloppu on jo ovella, joten sitä odotellessa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti