keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Meidän koti

Aikaisemmassa Las Palmas aiheisessa kirjoituksessa taisin mainita, että suurin syy tässä kaupungissa asumiseen on meidän koti. Tai ei edes itse asiassa koti vaan taloyhtiö, jossa asumme. Rakastuimme tähän heti ensi silmäyksellä ja onnella & tuurilla löysimme täältä kodin. Itse asiassa ensimmäisen kerran katselimme näitä asuntoja jo vuosia, vuosia sitten kun kävimme eräiden ystävien luona kyläilemässä ja silloin oli jo tiedossa, että tulevaisuudessa tulemme Las Palmasiin muuttamaan. Katselimme silloin heidän terassiltaan, että onpa tuossa kivan näköisiä taloja, joissa varmasti viihtyisimme. Mutta silloin kuulimme, että vuokrat olivat jotain 2000 € luokkaa, joten silloin unohdimme nämä asunnot. Onneksemme muutto tänne tapahtui vasta vuosia myöhemmin ja Espanjan talouskriisin seurauksena myös asuntojen hinnat sekä vuokrat ovat tullee noista pahimmista ajoista kohtuullisempaan suuntaan. Vaikka edelleenkin kalliita toki ovat.

Vuosi sitten,  kun muutto alkoi olla ajankohtaisempi, kävimme useamman kerran täällä Las Palmasissa kiertelemässä. Ensin tutkailimme mahdollisia asuinalueita ja myöhemmin sitten mahdollisia taloyhtiötä ja asuntoja. Olimme jo hieman epätoivoisia etsinnän suhteen kunnes pienellä onnella saimme tietää tästä asunnosta. Taas tuli todistettua se, että aina kannattaa avata suunsa, kun jotain on etsimässä. Nimittäin kuntosalini treeniryhmässä tuli puhetta asunnon etsinnästä ja yksi tyttö kertoi asuneensa vuosia Las Palmasissa ja että hänen ystävällään on asunto juuri siinä taloyhtiössä, josta niin kovasti pidimme. Olimme nimittäin nähneet jo pari asuntoa tästä taloyhtiöstä mutta niistä emme kuitenkaan pitäneet (toinen oli vuokra-asunto, josta pyydettiin ihan liikaa ja toinen puolestaan myynnissä oleva, joka ei sekään vakuuttanut). Kaikeksi onneksi nämä ystävät olivat tekemässä muuttoa toiseen asuntoon, jonka he omistivat, joten tämä Ciudad Jardin la Minilla asunto oli heillä tarkoitus laittaa vuokralle. Ja mehän lähdimme samantien Las Palmasiin asuntoa katsomaan ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Asunto oli loistava ja kun vielä hinnasta & ehdoista pääsimme sopimukseen, niin asunto oli meidän. Mikä tuuri! Ainoa pulma vain oli se, että vuokrasopimus tehtiin jo viime heinäkuusta lähtien - jolloin Jesuksen lopullisesta siirtopäivästä ei ollut vielä tietoakaan. Mutta niin siirsimme muuttoautolla omaisuutemme tänne Jesuksen jatkaessa töiden tekoa Fuerteventuralla. Mutta kuten jo tiedetään, niin Jesuskin pääsi 4 kk myöhemmin muuttamaan "kotiin". 

Tämä taloyhtiö on yksi parhaista, mitä tässä kaupungissa voi olla. Nimittäin tällaiset rivitalotyyliset ratkaisut ovat tällä todella harvinaisia ja kaiken lisäksi vielä näin lähellä keskustaa. Parasta taloyhtiössä on ehdottomasti se, että kyseessä on täysin "suljettu" alue eli tänne ei pääse kukaan tulemaan omin toimin. Ja lisäksi täällä paikalla talonmies/vartija ympäri vuorokauden. Näin suurkaupungissa tämä on hyvä asia! Suljettu alue on myös lapsisystävällinen sillä talojen väleissä olevat kadut ovat jalankulkualuetta eli autoja ei täällä liiku. Parkkipaikat on nimittäin sijoitettu asuntojen alle. Myös taloyhtiön pihassa oleva lasten leikkialue sekä allasalue ovat meille todella tärkeitä asioita. Lisäksi viihtyvyyteen vaikuttaa suuresti myös se, että täällä asuu melko samassa iässä olevia lapsiperheitä. Tämä on Kian kannalta tosi kiva juttu, sillä leikkiseuraa riittää piha-alueella nyt ja tulevaisuudessa. Ja tietysti seuraa myös itselle. 

Itse asuntokin on ihan kiva vaikka nyt ei ehkä sisustus vastaa omaa unelmien asuntoa. Mutta kaikkea ei voi aina saada. Olemme kuitenkin tyytyväisiä ja tärkeää on myös se, että tilaa on riittävästi (3 makuuhuonetta + sotano eli pohjakerros). Näin tarvittaessa riittää tilaa myös yöpyville vieraille. Asunnossamme on myös kaksi terassia (etu- ja takaterassi) joten ulkotilaa on myös riittävästi. Tämä oli myös tärkeä asia, kun asuntoa etsimme. Nämä asunnot on rakennettu noin 10 vuotta sitten ja se tietysti näkyy jo sisustusratkaisuissa. Mutta kokonaisuus on kuitenkin yhtenäinen, joten aika pienellä vaivalla saimme tästä meidän oloisen. Nimittäin asunnon omistajat jättivät osan kalusteista asuntoon ja näin ollen jouduimme yhdistämään nämä ja meidän omat huonekalut. Mutta onneksi maut kävivät yksiin melko hyvin. Espanjassa on hyvin yleistä se, että asunnot vuokrataan kalustettuina, ainakin osittain. 

Asunnossamme on siis kolme kerrosta eli maatasossa on keittiö, wc ja olo-ruokahuone. Sekä terassit sekä edessä että takana. Toiseen paistaa aamuaurinko ja toiselle puolelle taas iltapäivä/iltaaurinko. Alakerrassa on sotano eli yksi tilava huone, jota käytämme Kian leikkihuoneena ja tarvittaessa lisävierashuoneena. Sieltä on käynti myös autotalliimme, jonne näppärästi polkupyörien, leijasurffausvälineiden ja muun romun lisäksi mahtuu vielä kaksi autoakin. Autotalli on siis asunnon oma ja sieltä on suora käynti asuntoon. 

Yläkerrassa on sitten kaksi pienempää makuuhuonetta, joista toinen on Kian huone sekä toinen yhdistetty työhuone/vierashuone. Näille kahdella makuuhuoneella on yhteinen kylpyhuone. Ja sitten on vielä meidän makuuhuoneemme, jonka yhteydessä on pukeutumistila sekä oma kylpyhuone. 

Muuten olemme asuntoon tyytyväisiä mutta keittiö on oikeastaan ainoa, joka ei miellytä minua ollenkaan. Pyökin väriset kaapit ovat suoraan sieltä 90-luvulta ja lisäksi kaakeleiden vihertävä väri ei todellakaan kuulu omiin lemppareihin. Myös tummanruskea laattalattia on jotain muuta kuin mitä haluaisin. Mutta näillä nyt tällä hetkellä mennään. Ehkä tulevaisuudessa remontoimme keittiötä omalla kustannuksella, jos  näyttää siltä että jäämme tänne asumaan pidemmäksi aikaa. Nyt emme kuitenkaan vielä osaa sanoa, että kauanko tulemme Las Palmasissa asumaan. Varmasti vielä ensi talven katsomme, että miten täällä viihdymme mutta sitten pitää tarkastella, että jäämmekö tänne vai alammeko harkita muuttoa saaren eteläosaan. Tämä on syynä myös siihen, että minkä takia tällä hetkellä asumme vuokralla. Toisaalta myös asuntojen hinnat. Esim. näistä asunnoista pyydetään tällä hetkellä n. 350 000 euroa ja sillä hinnalla niitä on myös viime aikoina myyty. Tinkimisvaraa ei todellakaan ole sillä näitä asuntoja ei juurikaan tarjolla näy - ei vuokralla eikä myynnissä. Johtuen juuri siitä, että tämä on aika harvinaista herkkua tässä kaupungissa. Toki se näkyy myös vuokran määrässä eli tällä hetkellä maksamme 1200 euroa kuukaudessa + sähkö&vesimaksut. Mutta olemme tulleet siihen lopputulokseen, että koti on meille tärkeä ja siitä olemme valmiit maksamaan. 

                                            Meidän koti  La Minillan kaupunginosassa

                                            Taloyhtiön yleisiä alueita

                                                    Näkymä takaterassilta allasalueelle

                                          etuterassi (portin edessä jalankulkukäytävä)

takaterassi yläkerrasta kuvattuna 

                                          näkymä yläkerran ikkunasta 

                                                        meidän 90-lukulainen keittiö

                                          yhdistetty olohuone ja ruokailutila

                                          yhdistetty olohuone ja ruokailutila

yläkerran työ/vierashuone 

                                           Kian huone

                                                   Kian huone

                                                   meidän makuuhuone

pohjakerroksen leikki/varavierashuone 

Kuvat eivät todellakaan ole mitään laadukasta tasoa (kuten ei muutkaan kuvat tässä blogissa) sillä kuvia otan tällä hetkellä ihan iphonen kameralla. 

Tervetuloa kylään meidän kotiin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti