maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti?

Oman kalenterini mukaan tänä viikonloppuna  talvi on jätetty virallisesti taakse sillä maaliskuusta alkaa minulla aina kevät.Vielä kun tuo sääherra olisi samaa mieltä! Tällä hetkellä sääennuste ei nimittäin näytä kovin lupaavalta sillä pilvinen ja varsin viileä sää jatkuu vielä ensi viikollakin. Mutta toisaalta tänään saimme jo hieman makua keväästä - aamulla paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja lämpötila kohosi hetkessä melkeinpä hellelukemiin. Aurinkoisesta aamupäivästä nautimme Parque Romano-puistossa, joka on yksi meidän vakiopuistoistamme. Ja tällä kertaa seuraksi saimme ystävät Lanzarotelta, jotka olivat täällä vierailulla. Itse asiassa ovat ystäviä Fuerteventuran ajoilta ja Corralejon leikkipuistosta, jossa tapasimme lähes päivittäin. Viimeksi Kia ja Asier ovat päässeet yhdessä leikkimään lähes vuosi sitten, joten oli mukava saada ystävykset yhteen pitkästä aikaa.

Valitettavasti ilo auringosta ja lämmöstä oli lyhytaikaista sillä iltapäivällä taivaan peitti jo tutuksi käynyt harmaa pilvipeitto. Voi blaah!  Eilen oli pakko Kian kanssa hurauttaa autolla saaren eteläosaan sillä tämä parin kuukauden pilvisyys on alkanut jo kyllästyttämään. No, eipä onneksi pitkälle tarvinnut tälläkään kertaa mennä- 15 minuuttia kohti etelää ja johan oli kesäisemmät oltavat. Las Palmasissa oli lähtiessä täysin pilvistä ja 18 astetta mutta playa de Salinetas -rannalla oli lämpöä 21.5 astetta ja aurinko paistoi. Joten ei muuta kuin vaatteet syrjään ja nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Kia leikki ihan onnessaan hiekkaleikkejä mutta veteen emme sentään uskaltautuneet. Merivesi oli kuulemma eilen 18 asteista, joten hieman liian viileää meidän makuun.Tällä rannalla emme olleet aikaisemmin käyneet mutta heti tykästyin paikkaan. Kiva suojaisa poukama ja rantakadulla yksi pieni ravintola - ei siis todellakaan mikään matkailijoiden valtaama kylä ja ranta. Mutta juuri meidän makuun! Käytännössä olimme rannalla Kian kanssa kahdestaan - muutama kävelijä sentään rannalle oli eksynyt. Kesällä varmasti väkeä jonkin verran enemmän sillä näytti siltä, että monet asunnoista ovat paikallisten v-loppu/kesäasuntoja.

Viikonloppu päätettiin illallisella Teneriffalta saapuneiden ystäviemme kanssa. Tällä kertaa kävimme testaamassa Aji, Limon y Canela-ravintolan Canterasin rantakadulla, joka tarjoaa perulaista ruokaa. Ihan ok paikka mutta ruoka oli enemmänkin sellaista perulaista kotiruokaa. Jesus kyllä piti ruoasta - johtuu ehkä siitä, että on lapsuudessaan asunut jonkin aikaa Perussa. Mutta itse en tällä kertaa ollut kovin vakuuttunut vaikka perulaiset maut yleensä ovat mieleen. Mutta olemme pari muutakin perulaista ruokaa tarjoavaa ravintolaa täällä testanneet ja niissä taso oli kyllä ihan toista. Toki myös hintakin... Mutta joskus se vaan kannattaa maksaa hieman enemmän. Ilta oli kuitenkin onnistunut ja nyt on hyvä taas suunnata ajatukset alkavaan viikkoon. Tosin vähän miniviikko on kyseessä sillä tiistai on täällä pyhäpäivä (karnevaalitiistai), joten Kialla ei myöskään ole silloin koulua. Ja perjantaina puolestaan tulevat Jesuksen vanhemmat tänne viikoksi lomailemaan, joten ensi viikonloppuna on taas vieraita luvassa.                                                    tacu-tacu (riisi-papumuhennospötkö) lihakastikkeen kera

                                          meriantura chevicheEi kommentteja:

Lähetä kommentti