maanantai 24. helmikuuta 2014

Viikonloppu Madridissa mutta ihanaa olla takaisin kotona

Reissaaminen on aina mukavaa mutta mikään ei kyllä voita sitä tunnetta kun reissusta palaa takaisin kotiin. Oli reissu sitten ollut miten lyhyt tai pitkä tahansa. Tällä kertaa emme käyneet Madridia pidemmällä mutta niin vain 3 päivän jälkeen oli jo ihana palata takaisin omaan kotiin.

Reissu oli onnistunut, sillä  pääsimme yllättämään abuela Chatin perjantaina, hänen syntymäpäivänään. Ja jopa leipomani cupcaket pääsivät Madridiin asti. Täällä päässä turvatarkastus ei onneksi ollut niin turhan tarkka, Madridin päässä olisi varmasti jäänyt matkasta. Perjantaina olimme jo hyvissä ajoin Madridissa, joten pystyimme viettämään vielä mukavan illan. Abuela&abuelo olivat todella iloisia saadessaan meidät vieraiksi vaikka uusi koti olikin vielä aika lailla sekaisin. He nimittäin saivat vanhan asuntonsa myytyä reilu kuukausi sitten ja muutto uuteen, pienempään on ollut aika projekti. Eli aika monta laatikkoa odotteli vielä nurkissa. Mutta oikein hyvin mahduimme joukkoon ja uusi koti oli toimiva vaikka neliöitä onkin huomattavasti vähemmän kuin entisessä. Parasta uudessa asunnossa on ehdottomasti se, että kyseessä on kattohuoneisto eli koko asuntoa ympäröi iso terassi ja siitä pääsee nauttimaan niin kesällä kuin talvella. Sunnuntaina vietimmekin monta tuntia terassilla touhuten kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta.

Tällä kertaa reissu tehtiin ilman sen kummempia suunnitelmia. Lähinnä otettiin iisisti eli seurusteltiin, levättiin ja syötiin hyvin. Lauantaina syötiin perhelounas kun abuela Chati kokkaili arroz caldosoa (paellan tyylistä riisiruokaa merenelävien kera). Lauantai-iltana kävimme puolestaan Jesuksen kanssa testaamassa sushi&buey -ravintolan, jota Jesuksen veli meille suositteli. Listalla oli melko hyvä valikoima sushia sekä gourmet-hampurilaisia. Molempia tuli testattua - sushit olivat herkullisia ja Jesus piti myös paikan nimikkohampurilaisesta. Itse en siihen ihastunut sillä mausteena ollut tryffeliöljy maistui turhan voimakkaalta. Siitä kyllä yleensä pidän monessa ruoassa mutta tällä kertaa yhdistelmä ei vain toiminut. Mutta kivoja ideoita tuli taas ja ehkäpä joku viikonloppu pitää tehdä susheja oikein rauhassa ja kokeilla uusi makuyhdistelmiä. Etenkin tulinen tonnikala-sushi oli tällä kertaa yksi lemppareista, joka myös ensi kerralla päätynee omiin kokkailukokeiluihin. Myös panko-jauheilla friteeratut katkarapu-sushit olivat todella herkullisia. Myös niitä pitää opetella tekemään!

Lauantaina piipahdimme myös Juanjo-sedän luona Tin Tin-kissaa tapaamassa. Valitettavasti kissa ei tapaamisesta ollut yhtä innoissaa kuin Kia joten aika nopeasti Kia siirtyi mielenkiintoisemman puuhan pariin eli Juanjon musiikkihuoneeseen. Tosi rytmikkäästi neiti kapuloita heilutteli - rytmitajua taitaa olla enemmän kuin vanhemmillaan..


Rytmitajua neiti esitteli myös sunnuntailounaalla, jota nautittiin lähiostarin italialaisessa. Kia ei voinut vastustaa letkeän reggaen kutsua, joten lounaan päätteeksi neiti tanssahteli kaiken ravintolakansan iloksi pitkän tovin. Myös ruoka oli erinomaista - etenkin Kian annos eli currylla maustettu lohipasta oli suussasulavaa.Maanantaina oli aika palata takaisin kotiin Gran Canarialle. Lentokentällä olimme hyvissä ajoin, jotta Kia pääsi purkamaan energiaa kentän erinomaisessa leikkihuoneessa. Vastaava pitäisi ehdottomasti olla joka ikisellä lentokentällä! Kaiken lisäksi palvelu on täysin maksuton. Aikataulu oli loistavasti suunniteltu, sillä neiti nukahti päiväunille juuri sopivasti koneen rullatessa kohti kiitorataa ja parin tunnin lento meni mukavasti nukkuen. Kokemus on opettanut monta kikkaa matkailusta pienen lapsen kanssa ja toki Kiakin on jo aika kokenut matkustaja. Lentojen määrästä ei ole enää tietoa, sillä ensimmäisen vuoden aikana tuli lentoja täyteen jo 30 kpl. Sen jälkeen emme ole enää laskeneet.. 

Pieni reissunainen keksi näppärän tavan matkustaa terminaalista toiseen - koko reilu 10 minuutin kävelymatka meni mukavasti käsimatkalaukun "kyydissä". 


Koska viikonloppu meni pääasiassa laiskotellen ja herkutellen, oli heti kotiinpaluun jälkeen pakko suunnata kuntosalille. Klo 21 alkanut bodypump takana, joten nyt suihkuun ja nukkumaan. Huomenna alkaa taas arki! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti