maanantai 3. helmikuuta 2014

Tyypillinen maanantaipäivä

Taas on viikko polkaistu käyntiin tuttuun tyyliin. Isäntä starttasi töihin 7 aikoihin, samaan aikaan kun pikkuneidin kanssa vasta heräilimme. Onneksi olemme kaikki aamuvirkkuja, joten nämä aikaiset herätykset eivät tunnu lainkaan vastenmielisiltä. Etenkin nyt kun seitsemän aikoihin alkaa olla jo melko valoisaa. Tosin kalenterin mukaan aurinko nousee vasta klo 7.48. Tänä aamuna ei tosin aurinkoa näkynyt sillä jälleen kerran taivas oli pilvessä ja jokunen sadekuurokin taisi taivaalta tippua. Tämä talvi on ollut varsin kylmä ja sateinen - mikä tuli meille melkoisena yllätyksenä.. Fuerteventuralla kun sateita ei juurikaan saatu, edes huonoimpina talvina. Mutta täällä on tammikuussa mennyt helposti parikin viikkoa putkeen ilman auringonpaistetta ja vettä on saatu lähes päivittäin. Ehkä  ensi talvena annamme vielä Las Palmasille mahdollisuuden mutta jos kelit eivät silloin ole yhtään paremmat, niin ehkäpä sitten on edessä muutto tuonne saaren eteläosaan. Siellä sää nimittäin on huomattavasti parempi. Tämä huomattiin viimeksi lauantaina kun suuntasimme ystäväperheiden kanssa etelään päivää viettämään. Las Palmasissa satoi vettä ja lämpöä oli 18 astetta mutta San Agustinissa meitä odotti aurinko ja 23 astetta lämpöä. Siispä vietimme ihanan rantapäivän, jonka jälkeen nautimme herkullisen lounaan kreikkalaisessa ravintolassa. Harmi, että kuvat jäi ottamatta mutta tuohon ravintolaan palaamme varmasti vielä. Pitkän lounaan jälkeen palasimme takaisin Las Palmasiin, jossa vettä satoi edelleen. No, hyvä puoli on se että ajomatka ei ole kuin reilut puoli tuntia joten jos tulee auringonkaipuu niin ei sitä tarvitse kovin pitkälle lähteä etsimään. Ja onhan tämä toisaalta kivaa vaihtelua, että koko vuotta ei voi varvastossut jalassa kulkea kuten Fuerteventuralla oli tapana...

Tänään aamupäivä vierahti nopeasti läheisellä La Cornisa-kuntoklubilla, jonne tuli hankittua jäsenyys heti muuton jälkeen. Melko ahkerasti siellä on tullut käytyä ja tänään oli vuorossa personal trainerin vetämä GAP-tunti (eli keskityttiin jalat/peppu/vatsaosastoon) 5 hengen miniryhmällä. Näistä tunneista saa tehot loistavasti irti kun on joku koko ajan vahtimassa, että liikkeet tehdään kunnolla ja täysillä. Salin jälkeen pikavauhtia läheiseen Mercadonan-ruokakauppaan ja sen jälkeen olikin aika hakea neiti jo koulusta. Tällä hetkellä koulu loppuu klo 13 joten eipä tuossa 4 tunnissa ehdi ihmeitä tehdä. Varsinkin kun nuo ajomatkat vievät osansa - vähintään 15 minuuttia suuntaansa. Ensin kotoa kouluun, sitten saman verran takaisin salille, sitten takaisin koululle ja takaisin kotiin. Vähintään tunti menee siis päivästä pelkästään matkoihin. Mutta niinhän se on aina isoissa kaupungeissa. Ja sitä Las Palmas todellakin on - asukkaita täällä on sellaiset 380 000. Onhan se vähän toista kuin Fuerteventuralla, jossa koko saarella asuu n. 100 000 asukasta.

Vauhdikas päivä jatkui kotona neidin kanssa touhutessa ja sään suosiessa pääsimme jopa 1.5 tunniksi leikkipuistoon ulkoilemaan. Illalliseksi tänään nautimme chili-cashewpähkinä kuorrutettua lohta salaattipedillä. Herkullista kuten aina!

Vielä illan päätteeksi edessä oli viikon menun suunnittelu. Olen todennut, että homma sujuu helpommin kun etukäteen jo suunnittelee ruoat koko viikoksi sen mukaan, että mitä on kaupasta tullut ostettua. Tällä viikolla olisi siis tarkoitus kokkailla mm. täytettyä munakoisoa, sitruunamarinoitua mozzarellasalaattia, chili con carnea, katkarapuwokkia, kanaa kormakastikkeella sekä tuorepastaa parsan&manteleiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti