sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sateinen sunnuntai ja näin lähtee blogi käyntiin

Näin sateisen sunnuntain iloksi päätin perustaa blogin, joka on jo pidemmän aikaa hautunut mielessä. Lähinnä tarkoituksena on, että haluan kirjata ylös itselle tärkeitä hetkiä arkielämässä sekä tietysti reissujamme ympäri maailmaa. Monet yksityiskohdat kun helposti unohtuvat mielestä jo lyhyessäkin ajassa.

Elämä arkena pyörii lähinnä kotiin, perheeseen, urheiluun sekä kokkailuun & leivontaan liittyen. Ja reissuja tehdään minne milloinkin - välillä sukuloimaan Suomeen tai manner-Espanjaan mutta monesti myös leijasurffailun, sukelluksen ja lumilautailun parissa. Näitä hetkiä haluaisin jakaa ystävien ja sukulaisten kanssa, joita liian harvoin ehdin näkemään. 


Perheemme on siis suomalais-espanjalainen ja asustelemme tällä hetkellä Las Palmasissa, Gran Canarialla. Aikaisempi kotimme oli rauhallisuuden saarelle, Fuerteventuralla, joka tulee varmasti säilymään ikuisesti mielissämme paratiisina. Sinne itse suuntaisin töihin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2001 ja siellä tuli vietettyä lukuisia, ihania vuosia. Siellä tapasin puolisoni ja siellä myös syntyi tyttäremme vunna 2011. Puolison töiden perässä tuli kuitenkin muutto tänne Gran Canarialle, jossa olemme asustaneet heinäkuusta 2013 lähtien. Kotiutuminen on vielä hieman kesken mutta sitä on auttanut kiva koti sekä ystäväpiiri, joka saapui saarelle samasta syystä ja samaan aikaan.  


Tämä sateinen sunnuntai on mennyt lähinnä kotona puuhaillen ja huomenna maanantaina jatkuu taas arki eli 2.5 vuotias pikkuneitimme suuntaa aamulla klo 9 Montessori-kouluun, jossa hän aloitti 4 kk sitten. Ja siihen päätökseen olemme olleet erittäin tyytyväisiä! Montessori-pedagogiikasta varmasti lisää seuraavissa kirjoituksissa, sillä eri kouluihin tutustuminen on tällä hetkellä meillä menossa. Täällä kun lapset aloittavat koulun, escuela infantil, jo 3-vuotiaana. Tämä ensimmäinen vaihe on tosin vapaaehtoinen mutta lähes kaikki laittavat lapsensa kouluun jo 3-vuotiaana. Näin nimittäin pystytään varmistamaan opiskelupaikka sitten kun varsinainen oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana. Tämä projekti siis myös meillä menossa!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti