keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kokkikoulu Kian koulussa ja karnevaaliviikon puuhia

Kian koulussa vietetään tällä viikolla karnevaaliviikkoa erilaisten aktiviteettien kera. Eilen oli vuorossa kasvomaalausta ja neiti tulikin kotiin varsin kirjavalla naamalla. Koulukaveri Elena oli kuulemma taiteillut Kian kasvot ja neiti kertoi olevansa leijona. Kia pääsi puolestaan maalaamaan opettajalle kissan kasvot. Sitä olimmekin jo kotona vähän etukäteen harjoitelleet joten opettajan kasvoista ehkä  pystyikin kissan viikset ja nenän tunnistamaan. Tänään oli vuorossa kokkikoulu, jonka vetämisen sain vastuulleni. Opettajat tiesivät innostuksestani kokkailla ja leipoa, joten he aikaisemmin jo kysyivät että olisinko kiinnostunut tällaisesta projektista. Ja totta kai lähdin mielenkiinnolla mukaan! Tänään oli siis ensimmäinen kerta ja onnistunut kokemus kertakaikkiaan. 
Ensimmäisellä kerralla halusin tehdä jotain sellaista, mitä on tullut itse paljon tehtyä ja joita olen leiponut paljon Kian kanssa. Eli muffinsseja! Ne kun ovat siitä helppoja, että ei tarvita sen kummempia koneita eli ihan vispilällä onnistuu. Joten lapset pääsivät itse tekemään leivonnaiset ihan alusta alkaen. Kian ryhmässä on tällä hetkellä täydet 14 lasta, joten seurue jaettiin kahtia koska 14 kanssa olisi jo vähän hankalampaa toimia. Tällä kertaa teimme taikinan pareittain ja homma toimi mainiosti koska jokaisessa parissa oli yksi vähän vanhempi ja toinen hieman nuorempi. Vanhimmat lapset ryhmässä ovat 4 vuotiaita ja nuorimmat taas Kian tapaan alle 3-vuotiaita ja kaikki pääsivät osallistumaan leivontaan. Ensimmäisenä kuorittiin banaanit ja jokaiselle tuli puolikas, joka sitten haarukalla survottiin muusiksi. Tämän jälkeen otettiin esiin taikinakulhot ja desimitat. Niihin olin etukäteen laittanut merkit 30ml, 40 ml, 50 ml - ensimmäinen öljylle, toinen sokerille ja viimeinen jauhoille. Lapset kaatoivat / lusikoivat itse kaikki materiaalit desimittaan ja sekoittivat niistä sitten vispilöillä taikinan. Lisäksi mukaan laitettiin vielä mansikkahilloa vähän lisämakua antamaan. Sitten jokainen lusikoi taikinan kahteen muffinssivuokaan - joiden kuvioit sai tietenkin jokainen itse valita. Ja eikun muffinssit uuniin, lapset pesulle, keittiön ja astioiden siivous ja seuraava ryhmä kehiin. Homma sujui kuin unelma. Avustajana oli onneksi toinen ryhmän opettajista, joka huolehti siitä, että lapset kävivät käsipesulla menne ja tullen sekä tarvittaessa auttoi muutenkin lasten kanssa. Aikataulutus toimi loistavasti eli aloitettiin klo 10 ja homma saatiin päätökseen n. klo 11.30 eli kaikki ehtivät vielä puoleksi tunniksi ulos leikkimään ennen lounasaikaa. Leivonnaiset nautittiin sitten rauhassa ruokailun jälkeen ja voi sitä riemua! Ei pelkästään riemua siitä, että pääsivät herkuttelemaan vaan siitä että olivat todellakin itse ne leiponeet. Täällä ei nimittäin mitenkään itsestään selvää ole se, että lapsia otetaan kotona mukaan ruoanlaittoon tai leivontaan joten valtaosalle nämä koulun kokkaushetket ovat ainoa tapa tutustua asiaan. Kaikki olivat halukkaita kokkailemaan uudelleenkin, joten niinpä sain kutsun jatkaa näitä tunteja myös tulevaisuudessa. Joten parin viikon päästä jatketaan kokkailuja koulussa!

Huomenna ja perjantaina Kian koulussa on naamiaisteema - huomenna mennään naamarit kasvoilla kouluun ja perjantana sitten vietetään kunnon naamiaisia. Kia haluaa taas pukeutua prinsessaksi vaikka jälleen kerran olen yrittänyt muitakin vaihtoehtoja ehdottaa. Mutta vaaleanpunainen prinsessa on ehdoton - mikään muu ei neidille tälläkään kertaa kelpaa. Siispä kaivamme taas tutut prinsessamekot kaapista ja jalkaan vaaleanpunaiset lakerikengät - eiköhän niitä prinsessalook synny. Läheisestä basaarikaupasta kävin jo ostamassa 0.90 € muovikruunun sekä samalla hinnalla taikasauvan. Halpa karnevaaliasu siis.. 

Tällä viikolla aamupäivätreenit ovat jääneet väliin koska tänään aamupäivä meni Kian koulussa ja eilen piti käydä kaupassa ja siivota koti reissun jäljiltä. Jostain syystä koti on aina ihan likainen kun reissusta tulee vaikka on monta päivää ollut pois kotoa! Mutta niin se pöly vaan jostain kertyy.. 
Treenailut ovat siis menneet iltapuuhiksi mutta on ollut ihan mielenkiintoista treenata välillä täysin eri aikaan. Salilla on myös ihan eri tunnelma iltasella ja itselläkin on paremmin energiaa. Huomaa, että kroppa on tottunut vuosien ajan enemmän iltatreeniin. Monesti kun salilla käy aamusti niin sitten on koko loppupäivän ihan väsynyt mutta näin iltatreenin jälkeen on hyvä ottaa kuuma suihku ja painua nukkumaan. Sinne siis! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti