keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kialle lastenhoitaja - projekti

Tänään on ollut mielenkiintoinen iltapäivä, sillä tuttujen kautta löysimme potentiaalisen lastenhoitajan, joka tänään kävi ensi kertaa näyttäytymässä ja tutustumassa Kiaan. Ja varsin hyvä löytö onkin, sillä ammatiltaan on lastentarhanopettaja. Ja kaiken lisäksi on hoitanut tuttujen lapsia aikaisemmin Fuerteventuralla, joten myös luotettavasta henkilöstä on varmasti kysymys. Tarkoitus siis on, että käytämme häntä silloin tällöin kun haluamme päästä iltasella vaikka syömään/elokuviin tmv. Lähimmät sukulaiset kun ovat n. 1780 km päässä niin lastenhoitoapua ei juurikaan tarjolla ole. Toki täytyy myös myöntää, että tähän asti ei edes suurta innostusta ole ollut kotoa lähteä. Mutta nyt olemme päättäneet, että pitäähän sitä välillä päästä parisuhdetta hoitamaan ja vähän tuulettumaan kodin ulkopuolelle.

Suunnitelmissa nyt sitten on, että perjantaina suuntaamme illalliselle ihan kahdestaan ja tämä Maria tulee sitten Kiaa "vahtimaan".  Ainakin nyt aluksi on tarkoitus, että hoidamme itse iltatoimet ja laitamme Kian nukkumaan sitten yhdessä, jotta neiti tietää että hoitajakin on talossa. Ja sen jälkeen hoitajalla onkin leppoisat oltavat tv:tä katsellen, netissä surffaten, kirjaa lukien tai mitä sitten haluaakin tehdä. Mutta ehkäpä tulevaisuudessa voimme sitten hyödyntää häntä muissakin tilanteissa, jos vaikka joku viikonloppu pääsisimme vähän leijasurffaamaan tai kenties muutamaksi tunniksi kylpylään. Toki näitä voimme tehdä myös ilman lastenhoitajaa, vuoroja vaihdellen, mutta onhan se huomattavasti mukavampaa yhdessä niitä tehdä. Täällä kun kylpylöihin eivät pääse alle 16-vuotiaat joten Kian kanssa emme voi mennä. Ja surffirannatkaan eivät ole täällä yhtä lapsiystävällisiä kuin FUElla niin silloin on helpompaa jättää Kia kotiin kuin että mennään yhdessä jollekin kiviselle ja tuuliselle rannalle. Katsotaan, että miten homma lähtee toimimaan. Eihän tuo toki ilmaista puuhaa ole mutta ihan kohtuuhinta 10 € / tunti on kuitenkin, ottaen huomioon että kyseessä on koulutettu aikuinen. Kaiken lisäksi oikein mukava sellainen ja Kia oli heti ihan tohkeissaan esittelemässä lelujaan ja temppujaan eli mistään vierastamisesta ei ollut tietoakaan.

Nyt sitten vain pitäisi päättää, että minne suuntaamme illalliselle perjantaina. Jesus kyseli työkavereiltaan ravintolavinkkejä mutta kaikki suositellut olivat tyypillisiä paikallisia ravintoloita. Toki niistä saa varmaan erinomasta kanarialaista/espanjalaista ruokaa, jos sitä haluaa syödä. Mutta jostain syystä mikään perus-espanjalainen/kanarialainen ei meitä juurikaan houkuttele vaan olemme mieltyneet enemmänkin kansainvälisen keittiön antimiin. Eli mitä todennäköisesti löydämme itsemme joko japanilaisesta, korealaisesta, perulaisesta, intialaisesta tai jostain fuusioravintolasta. Perjantai on sikäli vähän "huono" päivä, että kyseessä on Valentine´s day eli monet ravintolat ovat varmasti aika täynnä mutta toisaalta onhan se kivaa päästä kerrankin kyseisenä päivänä romanttiselle illalliselle. Meillä kun ei kyseistä päivää ole oikeastaan koskaan juhlittu. Tapaamisemme vuosipäivä on ehkä meillä ollut se  "Valentine´s day".  No, eipähän se huono asia ole vaikka parisuhdetta juhlisi vähän useamminkin. Itse asiassa joka päivä on aihetta juhlaan ja toisen muistamiseen :-)
Tänään ilahdutin siis rakkaitani appelsiini-suklaa muffinsseilla, joiden teko on ollut mielessä jo pidempään. Idea tuli jaffa-kekseistä, joita näin kaupassa ja pitihän siitä sitten jalostaa cupcake-versio. Varsin herkullista ja maistui sekä Jesukselle että Kialle.Tänään oli ohjelmassa myös loppuviikon menun suunnittelua. Tarkoitus olisi ainakin nauttia sesamkuorrutettua punatonnikalaa, caesarsalaattia, pasta carbonaraa, tomaattikeittoa ja jotain kanasta, ehkä tom kha gai-keittoa. Perjantainahan illallinen kotona jää väliin ja voipi olla, että lauantaina nähdään jälleen ystäväperheiden kanssa, joten ehkä silloinkin kotikokkailut jäävät väliin. Joka tapauksessa tänään lounaaksi nautittiin punajuuririsottoa ja illalliseksi saksanpähkinä-sitruunakuorrutettua lohta. Nam!2 kommenttia:

  1. Vau mitä ruokia sä jaksat väsätä arkenakin! t.nimim nakkikeitto ja makaronilaatikko ;)

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa arkipäivien periaate on, että kokkailuun ei saa mennä enempää kuin 45 minuuttia. Ja monesti valmistuu jopa alle puolessa tunnissa. Esim. punajuuririsoton punajuuret ostan valmiiksi keitettynä - säästyy huomattavasti aikaa eli ei vaadi kuin risoton teon. Ja lohiruoat on meille ihan ykkösiä, ne tulee puolessa tunnissa (lohi kun täällä myydään aina valmiiksi fileerattuna ja ruodot poistettuna). Kohta voisin melkein kirjoittaa jo lohiruokakirjan, sen verran erilaisia versioita on kehiteltynä :-)

    VastaaPoista