lauantai 15. helmikuuta 2014

Happy Valentine´s day - Hyvää Ystävänpäivää

Näin Ystävänpäivän /Valentine´s dayn kunniaksi, mansikka cupcakes...


Jälleen kerran helpolla reseptillä, ilman sähkövatkainta. Sekoittelin kulhossa 60 ml leipomiseen soveltuvaa öljyä ja 80 g sokeria. Sitten yksi kananmuna joukkoon ja sekoittelua niin, että ainekset muodostavat tasaisen taikinan. Toisessa kulhossa sekaisin 100g jauhoja ja 1tl leivinjauhetta, jotka siivilöin taikinaan. Sitten maun mukaan hieman mansikkaesanssia sekä pieneksi leikattuja mansikanpaloja. Massa muffinssivuokiin ja uuniin 180 astetta, noin 20-25 minuuttia. Tällä kertaa oikaisin hieman ja käytin valmista mansikkamousse-jauhetta, jonka vain sekoitin kylmään maitoon. Ja kun muffinssit olivat jäähtyneet niin ei muuta kuin koristelemaan ja herkuttemaan!

Ja herkuttelu sen kun jatkui illalla kun suuntasimme Jesuksen kanssa kauan odotetulle illalliselle. Lastenhoitaja tuli täsmällisesti klo 21 ja Kia oli jo untenmailla. Neiti jätti tänään päiväunet väliin, joten nukkumatti tuli jo klo 20.30 ja näin ollen saimme jopa vaihdettua vaatteet rauhassa ennen lähtöä. Pöytävaraus tehtiin jo etukäteen Segundo Muelle - nimiseen ravintolaan, joka yhdistelee aasian makuja perulaiseen keittiöön. Mielenkiintoinen yhdistelmä, joka meitä kovasti houkuttelee. Itse asiassa viimeksi kun ulkona kävimme syömässä, niin silloinkin kyseessä oli samanlaisia makuja tarjoileva Summum-ravintola. Tällä kertaa päätimme kokeilla toista, koska tätä olivat muutamat ystävät suositelleet. Listalta löytyi alkupaloina laaja valikoima erilaisia susheja, makeja, sashimia ym. mutta pienellä twistillä lisättynä. Tilasimme loppujen lopuksi thai mustekala-makeja, friteerattuja katkarapu-makeja, kampasimpukka-makeja passionhedelmäkastikkeella sekä Peru-fuusiomakeja eli causakeja, jotka oli merilevän sijaan kuorrutettu bataattipureella. Näistä suosikki oli ehdottomasti kampasimpukka-makit passionhedelmäkastikkeella. Näitä pitää ehdottomasti saada lisää ja ehkäpä myös oppia itse tekemään. Ehkä parhaita makeja, joita olen koskaan syönyt. Passionhedelmän makeus yhdistettynä kampasimpukan pehmeään makuun ja takapotkuna ripaus chiliä. Kertakaikkiaan herkullista!


Pääruokalistalla oli mm. perulaista cevicheä  sekä muita kalaruokia. Siis varsin kalapainotteista, kuten on odotettavissa kun saarella eletään. Jesus tilasi pääruoaksi tacu tacua mausteisella merenelävä-kastikkeella ja minä puolestaan aasialaista tonnikalasalaattia. Tacu tacu on siis perulainen ruoka, voisi ehkä kuvailla riisi-papupihviksi. Riisiä ja papuja paistettuna pihvin muodossa ja lisäksi ohessa oli herkullista ja täyteläistä currylla maustettua mereneläväkastiketta. Itse en olisi ehkä tilannut mutta muutama haarukallinen maistui herkullisesta. Koko annos olisi ehkä ollut liian täyttävää tavaraa. Oma itämainen tonnikalasalaattini oli huomattavasti kevyempi mutta valitettavasti tonnikala oli paistettu aavistuksen turhan kypsäksi, joten täydellistä makunautintoa ei siitä tullut. Jälkiruoat menivät vielä päälle ja turhan kypsästä tonnikalasta huolimatta ateria oli onnistunut. Ehdottomasti paikka jonne pitää vielä palata!

Ja mikä parasta, olipa ihanaa nauttia illallista rauhassa, rakkaassa hyvässä seurassa.. Nyt kun olemme löytäneet hyvän ja luotettavan hoitajan Kialle, niin ehkäpä pääsemme useamminkin nauttimaan näistä yhteisistä hetkistä.


Tähän loppuun vielä mielenkiintoinen linkki erääseen mielenkiintoiseen suomi-aiheiseen blogiin, ulkomaalaisen näkökulmasta. Valentine´s day vai ystävänpäivä (vai molemmat) siinäpä mielenkiintoinen aihe!

http://en.biginfinland.com/valentine-day-finland-love/#data


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti